VLADA UBLAŽILA RETORIKU / 'UEFA se ne postavlja kao tutor, već kao partner'

U Zagrebu su u ponedjeljak za isti stol sjeli Vlada RH, UEFA i HNS.

18.3.2013.
15:17
VOYO logo

Sastanku u Ministarstvu unutarnjih poslova delegacije su predvodili ministar unutarnjih poslova RankoOstojić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta ŽeljkoJovanović, član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost FrantišekLaurinec, te predsjednik HNS-a DavorŠuker.

"Zajedno s UEFA-om ćemo napraviti procjenu koliko je napravljeno i što se još može napraviti u sprečavanju huliganstva. Zaključili smo na sastanku kako nije problem u Zakonu, već u implementaciji istog. MUP će dati svoj obol u sprečavanju nasilja", rekao je nakon sastanka ministar Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je ustvrdio kako UEFA nije u Zagreb došla kao tutor, već kao partner.

"Imali smo vrlo konstruktivan sastanak. Očekujemo da ćemo ostvariti cilj, a to je da i navijači uz nogometaše budu ambasadori Hrvatske", rekao je Jovanović izrazivši uvjerenje da će UEFA-ina delegacija izreći pohvale hrvatskoj strani za sve što je dosad učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je nakon sastanka bio i UEFA-in predstavnik.

"Svi sudionici su pokazali pozitivan stav. Mi smo ovdje kao partner jer Hrvatska je jedna od najkažnjavanijih zemalja. Ovdje smo da spriječimo taj problem. UEFA ima izvrsnu suradnju s HNS-om, a nadam se da ćemo istu suradnju imati i s hrvatskim državnim tijelima", rekao je Laurinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NA FIFA-inoj listi smo na visokom devetom mjestu, ali prvi smo u plaćanju penala zbog nereda. To je zabrinjavajuće. Zamislite samo koliko smo terena mogli izgraditi za taj novac", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo