NOVA GINANCIUJSKA PRAVILA / Uefa prijeti bogatima

Image

Michel Platini želi od 2012. uvesti pravilo kako bi se spriječilo klubove u povećanju rashoda u odnosu na prihode.

27.8.2009.
19:57
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e Michel Platini najavio je kako želi uvođenje novih financijskih pravila od 2012. godine kako bi se spriječilo klubove da troše više novca na kupovinu igrača i njihove plaće nego što mogu pokriti prihodima od prodaje igrača, ulaznica i suvenira te od televizijskih prava i sponzorskih ugovora.

"Klubovi jednostavno ne smiju trošiti više novca nego što mogu zaraditi. Imamo tri godine da vidimo kako će klubovi pokriti svoje dugove",- izjavio je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA-ina politika mogla bi biti prijetnja Manchester Unitedu i Liverpoolu čiji su američki vlasnici zadužili klubove, ali i Real Madridu koji je posudio veliku svotu novca u banci kako bi mogao dovesti gomilu zvijezda ovo ljeto.

"Ako klub digne kredit u banci kako bi kupio igrače i potom vrati novac, to nije problem. Ali, ako klub posudi novac, a za dvije je godine još uvijek u minusu, to je problem koji nam se nimalo ne sviđa", dodao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak novca koji je posudio vlasnik Manchester Uniteda Malcolm Glazer bacio je klub u dug koji iznosi više od milijardu dolara! Liverpool je u nešto boljoj situaciji, duguje "samo" 405 milijuna dolara.

Klubovi ipak neće biti izbačeni iz Lige prvaka ako su se zadužili kako bi razvili dugoročan projekt, poput ulaganja u mlade nogometaše ili infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo