čvrsta ruka platinija / UEFA odbila žalbu HNS-a: Hrvatskoj ostaje bod minusa i utakmice pred praznim tribinama

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatska je kažnjena zbog skandaloznog osvanuća svastike na poljudskom travnjaku tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije

18.9.2015.
18:30
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Krovna europska nogometna organizacija UEFA odbila je žalbu Hrvatskog nogometnog saveza podnesenu zbog oduzimanja jednog boda, 100.000 eura te zabrane igranja na Poljudu u kvalifikacijskoj utakmici protiv Bugarske, kao i zabrani igranja pred navijačima u domaćoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Turske za SP 2018., objavljeno je na njezinoj službenoj stranici. 

Podsjetimo, Hrvatska je kažnjena zbog skandaloznog osvanuća svastike na poljudskom travnjaku tijekom kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to samo kap koja je prelila čašu, pošto su hrvatski navijači i utakmicu protiv Norveške obilježili ustaškim pokličima, a prethodno su na San Siru napravili nerede i ubacili baklje na teren zbog kojih je utakmica prekinuta na 15-ak minuta.

UEFA-ino Disciplinsko tijelo o žalbi je raspravljalo u četvrtak, a odluku objavili u petak u poslijepodnevnim satima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tako ostaje na trećem mjestu svoje kvalifikacijske skupine sa 14 bodova, dva manje od Norveške i četiri manje od vodeće Italije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo