POVIJESNI DAN ZA EU NOGOMET / UEFA napokon izašla klubovima u susret

Image

UEFA će po uzoru na FIFA-u ustanoviti osiguranje koje će pokrivati rizike ozljeđivanja nogometaša tijekom njihova boravka na reprezentativnoj dužnosti.

22.3.2012.
14:25
VOYO logo

ISTANBUL - Predsjednici Europskog nogometnog saveza (UEFA) MichelPlatini i Udruženja europskih klubova (ECA) Karl-Heinz Rummenigge u četvrtak su tijekom UEFAina redovnog kongresa potpisali Memorandum o razumijevanju za razdoblje od 22. ožujka 2012. do 30. svibnja 2018. godine koji bi trebao označiti plodonosnu suradnju ovih organizacija u budućnosti.

Prema ovom Memorandumu, UEFA će po uzoru na FIFA-u ustanoviti osiguranje koje će pokrivati rizike ozljeđivanja nogometaša tijekom njihova boravka na reprezentativnoj dužnosti. Osiguranje će biti valjano za sve igrače koji nastupaju u europskim klubovima bez obzira na njihovu nacionalnost, a vrijedit će za sve utakmice u međunarodnom kalendaru, kako službene tako i prijateljske. To osiguranje će stupiti na snagu već u lipnju, odnosno već za EURO u Poljskoj i Ukrajini (8. lipnja-1. srpnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dogovoreno je kako će klubovi dobiti 100 milijuna eura od UEFA-inih prihoda za ovogodišnji EURO kao priznanje za značajan doprinos uspjehu natjecanja, a taj će iznos do EURA 2016. u Francuskoj porasti na 150 milijuna eura.

Dogovoreno je kako će se Izvršnom odboru FIFA-e predložiti novi međunarodni kalendar prema kojemu će u periodu od dvije godine postojati devet termina za odigravanje po dviju reprezentativnih utakmica, a iz kalendara bi se u potpunosti izbacile akcije koje bi predviđale samo po jednu utakmicu. U takvom kalendaru više ne bi bilo mjesta za prijateljske reprezentativne utakmice u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je povijesni dan za europski nogomet", rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo