U Splitu se dogodila smjena finalista

Velik je broj želja koje je saslušao Grgur Ninski. Ovaj tjedan taj broj je dodatno povećan.

5.8.2011.
18:17
VOYO logo

Nakon Županijskih natjecanja koja su održana u svim većim gradovima, pobjednici istih su se po prvi put natjecali u tri regije, umjesto dosadašnjih šest. Želja Organizatora bila je povećati kvalitetu natjecanja tako da su Regionalna natjecanja održana u tri regije: Istok, Srednja Hrvatska i Regija Jug.

Pobjednici Grada Zagreba, zbog velikog broja prijavljenih i jake konkurencije, direktno su se plasirali u Finale. Pobjednici Regionalnog natjecanja Finale igraju u Splitu, u tri različite smjene. Ovaj tjedan u prvoj smjeni djeca i mladi natjecali su se u uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku i šahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmica natjecatelji su imali priliku upoznati Split. Od šetnje Rivom do razgledavanja Dioklecijanove palače i posjete Grguru Ninskom, čiji bi palac trebao pomoći u ostvarenju želja. U ljepotama Splita uživao je i veliki broj djece, koji je zahvaljujući dobrom plasmanu na Regionalnom natjecanju po prvi put u Splitu. I svatko od njih o dojmovima odgovara s osmijehom na licu kako uživaju u Splitu i kako ništa ne bi mijenjali.

Iako je sport osnovni i primarni cilj, Sportske igre mladih predstavljaju puno više od sporta. Kroz 80 tisuća djece možete upoznati 80 tisuća različitih priča o željama, uspjesima te nadanjima djece i mladih iz cijele Hrvatske. Prve simpatije, srednjoškolska zaljubljivanja, upoznavanje Splita i druženja samo su dio priče ove manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Igrama djeca i mladi upoznaju ne samo Split već i cijelu Hrvatsku, kroz Županijska i Regionalna natjecanja koja su raspoređena po cijeloj Hrvatskoj. Filip Jakšić, 14-godišnjak iz Karlovca obožava dvoransku odbojku, a njegovu kvalitetu i kvalitetu ekipe potvrđuje i plasman na Finale Sportskih igra mladih.

"U Splitu sam prvi put i do sad mi se sviđa. Ne bih puno toga mijenjao", kazao je kroz smiješak Filip koji uz, Karlovac, navija i za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve simpatije česta su priča koja se može čuti. Antonela i Vilim upoznali su se prošle godine na Sportskim igrama mladih. Osim zajedničke ljubavi prema sportu i košarci, zajedno nastupaju i na Igrama – Antonela kao igračica, Vilim kao voditelj njenog tima 'ŽKK Čačinci' koji je osvojio prvo mjesto u ženskoj košarci. U kategoriji 1993. i mlađe pobjeda je otišla u ruke domaće ekipe iz Splita, simpatičnog naziva 'Boli me glava'.

Također, i u muškoj konkurenciji 1993. i mlađi Splićani su bili najbolji zahvaljujući ekipi 'Leteći medvjedići'. U kategoriji žene 2000. i mlađe, u šahu titula najbolje pripala je Magdaleni Muha iz Zagreba, dok je u kategoriji žene 1996. i mlađe najbolja bila Tamara Ljikar iz Vukovara. U najstarijoj kategoriji 1993. i mlađe zlatna medalja je otišla u ruke Barbare Rački iz Skrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najmlađoj muškoj kategoriji, 2000. i mlađe, najbolji šahista je Miljenko Muha iz Zagreba, a u kategoriji 1996. i mlađe Ivan Vranković. Leonardo Prihoda iz Siska osvojio je prvo mjesto među šahistima u kategoriji 1993. i mlađe.

Iako su INA Sportske igre mladih, amaterskog karaktera te mogu besplatno sudjelovati sva djeca i mladi od 7 do 18 godina, iz godine u godinu na Igrama nastupaju i profesionalni sportaši kadeti i juniori, koji na Igre dolaze prvenstveno zbog zabave, i kako kažu, dobre organizacije. Primjer takvih igrača su Bruno Šimić i Tomislav Fuzel, inače kadetski reprezentativci u odbojci na pijesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova ekipa 'Bibinje' u rodni grad ponijela je zlato u kategoriji 1993. i mlađe. Osim na Igrama, dečki su ove godine nastupali i na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo održano u Turskoj.

"Na Igre dolazimo prije svega jer se dobro zabavljamo. Upoznajemo naše vršnjake i družimo se. Svaka godina je na svoj način posebna", objasnio nam je Tomislav koji je na Igrama već petu godinu. Inače su višestruki prvaci u odbojci na pijesku i dvorani na raznim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojku su zavoljeli još u osnovnoj školi jer kako kaže Bruno: "Odbojka je sport koji se igra glavom i nadmetanje je u prvom planu!"

U mlađoj kategoriji, 1996. i mlađi istaknula se ekipa Zagreb koja je osvojila prvo mjesto. U ženskoj odbojci na pijesku, u kategoriji 1993. i mlađe najbolja je bila ekipa Zadar, a u kategoriji 1996. i mlađe najbolja je bila ekipa 'Desetica' iz Čepina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoranskoj odbojci u kategoriji 1996. i mlađe najuspješnija je bila ekipa Osijek, a u 1993. i mlađe ekipa Kaštel. U muškoj konkurenciji, 1993. i mlađi, zlato je otišlo u ruke ekipe Mursa iz Osijeka.

Idući tjedan u drugoj smjeni natjecanja INA Sportskih igara mladih održat će se natjecanje u rukometu i graničaru. Treća smjena u Splitu će boraviti od 15. do 19. kolovoza i održat će se natjecanja u malom nogometu, stolnom tenisu, tenisu i badmintonu. Već tradicionalno, zadnji dani Igra predviđeni su za druženje djece iz Regije kada na Međunarodnim danima dolaze djeca iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavilo čak 11.000 osnovnoškolaca. igre mladih održale izvan Hrvatske. Zemlja domaćin bila je Bosna i Hercegovina u kojoj se je Ovo je prva godina da su se Sportske igre mladih održale izvan Hrvatske. Zemlja domaćin bila je Bosna i Hercegovina u kojoj se prijavilo čak 11.000 osnovnoškolaca.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo