U MODRIĆEVIM KOPAČKAMA: /

'Neigranje u Realu mi je narušilo samopoudanje, ali spreman sam zamijeniti Luku'

Image

Mateo Kovačić dobro je upoznao španjolski nogomet kroz godinu dana u madridskom Realu.

21.6.2016.
9:17
VOYO logo

Kovačić vjeruje da "furija" neće igrati punom snagom u posljednjem kolu, jer je već osigurala plasman u drugi krug.

'Španjolci ne bi trebali zaigrati s prvom postavom'

"Španjolci su već osigurali drugi krug tako da po mom mišljenju neće zaigrati s prvom postavom. No, oni su fenomenalna ekipa i s igračima koji su do sada bili na klupi. Međutim, mi smo spremni, moramo dati sve od sebe i ići u lov na sva tri boda. Samopouzdanje nam je visoko. Igrali smo dobro veći dio utakmice protiv Čeha dobro, ali možemo i bolje. Odlična smo ekipa koja može puno napraviti", kazao je Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi veznjak osvrnuo se na incident kad su hrvatski navijači bacili baklje na tribini stadiona u St. Etienneu, na utakmici protiv Češke. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam bilo lako, ali ne bi se trebali koncenrirati na incident, dati tome na važnosti. Morali smo dobiti utakmicu", smatra Kovačić.

'Bez Luke nam nedostaje ritam'

Hrvatska bi protiv Španjolske trebala biti bez svog najboljeg igrača Luke Modrića bez kojeg, ruku na srce, nije ista momčad.

"Luka Modrić je sigurno naš najbolji igrač, bez njega nam nedostaje ritam koji on određuje, on daje i tečnost našoj igri te će nam sigurno biti teško bez njega ukoliko neće zaigrati. No, imamo igrače koji ga mogu nadomjestiti", smatra Kovačić i dodaje:

"Spreman sam za tu ulogu, odraditi sve što izbornik traži od mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neigranje mi je utjecalo na samopouzdanje'

Iza Matea je sezona u kraljevskom klubu u kojoj su Madriđani osvojili europski naslov. Promjenom trenera, dolaskom Zidanea, promijenio se njegov status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je bilo ove godine, prvih pet mjeseci samo dosta igrao, kasnije gotovo ništa. Lagao bih kad bih rekao da mi to ne utječe na samopouzdanje. Ali u reprezentaciji nema izgovora, treniram, trudim se, tu sam ako me trener postavi na bilo koju poziciju", kazao je Kovačić koji osobno ne osjeća pritisak prije utakmice.

"Na nogomet gledam s radošću, jedva čekam utakmicu, nemam neke posebne pripreme, pomolim se i to je to."

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo