REAKCIJA NA DIVLJANJE / U Dinamu se pitaju: Mora li plava boja imati crveno lice

Image
Foto: PIXSELL

"Koliko se puta treba dogoditi ista stvar, koliko puta 15-tak huligana treba pred očima Europe osramotiti Dinamo, Zagreb i Hrvatsku prije nego što netko reagira?"

11.7.2012.
8:28
PIXSELL
VOYO logo

Povodom novog huliganskog ispada navijača Dinama na pripremama hrvatskog prvaka u Austriji oglasili su se i iz maksimirskog kluba. Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti.

"Nažalost, još jednom utakmica Dinama nije mogla proći bez ekscesa. Nakon samo nekoliko minuta igre u prijateljskoj utakmici između Dinama i Neftchija na terenu našli oni kojima tamo sigurno nije mjesto da bi isti poslije uzrokovali prekid utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su prekinuli utakmicu, isti su punim limenkama gađali te vulgarno vrijeđali predsjednika GNK Dinamo Mirka Barišića i njegovu suprugu Božicu. Naravno, na meti huligana našli su se i svi koji su se našli u blizini pa je tako dobar dio gledatelja, Hrvata iz Austrije koji su prešli stotine kilometara kako bi s obitelji gledali hrvatskog prvaka, razočarani napustili stadion.

Znate kako je ta scena izgledala u očima oca koji je sa malim sinom došao na utakmicu i sjedio neposredno do predsjedničkog para? Tako što je odjeven u klupska obilježja u zadnji čas stavio ruku ispred lica sina kako ga puna limenka ne bi pogodila u glavu. Već po stoti put viđena scena. Vrlo brzo taj je otac s djetetom razočaran napustio utakmicu. Kvazinavijači, možete li opravdati i taj svoj postupak prema klubu u koji se kunete? Zapravo, ispričavamo se, to je retoričko pitanje. Nemojte razbijati svoje glave tim teškim odgovorom. Ipak, možda se na njega usude odgovoriti neki drugi trustovi mozgova koji su, iz civiliziranom čovjeku nepoznatih razloga, na vašoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, huligani su tijekom utakmice gnusno vrijeđali i vratara Neftchija Sašu Stamenkovića koji je tog dana samo došao raditi svoj posao i u miru odigrati utakmicu.

Dinamo je tako još jednom morao prekinuti svoju prijateljsku utakmicu koja je bila vrlo bitna u ukupnim pripremama za izuzetno važne utakmice 2. pretkola Lige prvaka koje su pred Modrima. Ponovno je najtrofejniji hrvatski klub bio talac 15-tak huligana koji u glavi imaju jedino - nered.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica što se novi sramotni ispad dogodio u "tamo nekom selu u Austriji na prijateljskoj utakmici" ne može i ne smije biti olakotna okolnost. Bi li nešto promijenilo kada bi se isto ponovilo protiv Ludogoreca u 2. pretkolu Lige prvaka? Protiv Malmoa u play-offu ili protiv Real Madrida u Ligi prvaka? Iz kuta iz kojeg mi gledamo - nažalost, vjerojatno ne bi.

Pitamo se, koliko se puta treba dogoditi ista stvar, koliko puta 15-tak huligana treba pred očima Europe osramotiti Dinamo, Zagreb i Hrvatsku prije nego što netko reagira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tko zna koji puta ponavljamo kako je Dinamo nogometni klub koji nema nikakvo sredstvo kako zaustaviti ovakve incidente. To je posao i obaveza drugih.

Poštovani Drugi, kada ćemo dočekati odgovarajuću reakciju?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo