UMRO JE BRANKO CIKATIĆ: / Tužna vijest u hrvatskom sportu, otišao je jedan od najvećih svjetskih boraca svih vremena

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Legendarni Tigar svjetski je slavu doživio kada osvojio K-1 turnir u Japanu

23.3.2020.
11:27
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

U 66. godini života preminuo je BrankoCikatić - Tigar, najveći hrvatski borac svih vremena i jedan od najvećih svjetskih boraca svih vremena, objavio je Hrvatski savez tajlandskog boksa.

Image
PRISJETITE SE STRAŠNOG CIKATIĆEVOG NOKAUTA: /

Čuveni Hoost još uvijek okreće glavu kad ovo vidi

Image
PRISJETITE SE STRAŠNOG CIKATIĆEVOG NOKAUTA: /

Čuveni Hoost još uvijek okreće glavu kad ovo vidi

"Uz brojne trofeje (osvajač K-1, europskih i svjetskih titula u tajlandskom boksu, kickboksu...) Branko će zauvijek ostati upamćen kao čovjek koji je pokrenuo borilačke vještine na ovim prostorima, osnovao Hrvatski savez tajlandskog boksa, i po tome, ali i po svim svojim uspjesima, ostat će besmrtan. Hvala ti Tigre za sve!", poruzčili su za Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Cikatić je 30. travnja 1993. godine nokautom protiv Hoosta, pred 12 tisuća vatrenih obožavatelja u Tokiju, osvojio prvi Grand Prix u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru je nastupalo osam vrhunskih boraca, sama krema tadašnje svjetske borilačke scene. Sve do jednog bili su prvaci u kickboxingu, muay thaiju, karateu, full contactu… Bolje nije moglo, borilački svijet bio je oduševljen. Peter Aerts, Ernesto Hoost, Maurice Smith, Branko Cikatić, Todd Hays, Changpuek Kiatsongrit, Toshiyuki Atokawa i Masaaki Satake činili su osmoricu veličanstvenih boraca koji su htjeli uzeti trofej i ući u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u povijest je ušao Cikatić koji je izdominirao sve i ponio titulu najboljeg. Cikatić je u finalu dočekao najvećeg kickboksača svih vremena Hoosta, koji se do finala probio pobijedivši vjerojatno drugog najvećeg kickboksača svih vremena Petera Aertsa sudačkom odlukom i nokautom protiv velikog Mauricea Smitha. Branko Cikatić je nokautirao Hoosta desnim krošeom u prvoj rundi i postao prvi K-1 Grand Prix osvajač u povijesti. Hoost je nakon nokauta ostao ležati. Nije znao što ga je snašlo.

Teško zdravstveno stanje

Zdravstveno stanje Branka Cikatića zakompliciralo se prije dvije godine kada je primljen u KBC Split. Njegova kći Lucija tada je ispričala kako je njezin otac nepokretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne može hodati, no komunicira s nama i razumije nas. Njegovo teško stanje je rezultat sepse, bakterije i plućne embolije. U bolnici čine sve što mogu i što je u njihovoj moći, no ta je bakterija i dalje u njegovu organizmu i pokazuje se rezistentna na sve lijekove. Dobio je i dekubitus od dugotrajnog ležanja”, objasnila je svjdobno Lucija.

Nažalost, legendarni borac nije se usoi oporaviti te je na koncu naustio ovaj svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike