GDJE NASTAVITI KARIJERU? / Turkoglu između Portlanda i Toronta

Image

Dolazak Vincea Cartera u Orlando možda je najveći razlog zašto Turčin želi promijeniti sredinu.

2.7.2009.
9:21
VOYO logo

Turski košarkaš, 30-godišnji Hidayet Turkoglu iz Orlanda, trenutačno je jedan od najatraktivnijih slobodnih košarkaša u NBA ligi.

Nije niti čudo što je nastala pomama za njim, pogotovo zbog sjajnih igara prošle sezone, a informacije govore da je "razapet" na više strana. Spominje se njegov odlazak u Portland na razgovore s tamošnjim čelništvom, a menadžer je, pak, na užarenoj liniji s glavnim menadžerom Toronto Raptorsa, Bryanom Colangelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone je Turkoglu bio možda i glavni uzrok strahovitog uzleta Orlanda (uz, dakako, Dwighta Howarda i Rasharda Lewisa), te je u prosjeku ostvarivao impoznatne brojke: 16.8 poena, 5.3 skoka i 4.9 asistencija.

No, dolazak Vincea Cartera u Orlando (vrlo slična pozicija onoj Turkogla), možda je najveći razlog zašto Turčin želi promijeniti sredinu i otići s Floride. Recimo da je u NBA karijeri, prije Orlanda, Turkoglu igrao u Sacramentu i San Antoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je znano da oba kluba, Portland i Toronto, nude petogodišnje ugovore, ali s malim razlikama. Portland 50 milijuna, a Toronto 56 milijuna. No, uz novac klubovi bi se u slučaju dolaska Turkoglua riješili nekoliko igrača.

Dakako, oba kluba moraju i očistiti igrački kadar, odnosno salary-cap za turskog košarkaša. Ne zna se kako bi to učinio Portland, ali Colangelo i Ukićev Toronto su u izlog stavili tri igrača: Shawna Mariona, Anthonyja Parkera i Carlosa Delfina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo