MAKLJAŽA U RIJECI / Žestok obračun Armade i Torcide: 'Bilo je strašno. Krvi posvuda, letjele su stolice, pepeljare, boce...'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

'Bilo je strašno. Krvi posvuda, demolirali su cijeli kafić. Letjele su stolice, pepeljare, boce… Tuklo ih se tridesetak', kazala je žena koja je svjedočila tučnjavi

12.9.2021.
13:39
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Jutros između 8 i 9 sati u Rijeci su se žestoko potukli pripadnici Armade i Torcide. Došlo je do tučnjave na riječkim ulicama. Torcidaši su u Rijeku svratili na proputovanju u Pulu gdje Hajduk danas igra protiv Istre.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske navode da je do tučnjave došlo u blizini riječkog željezničkog kolodvora, ali ne navode između koga je i kako došlo do sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je potvrdila i da je nekoliko osoba privedeno, a da su dvije osobe ozlijeđene te im je u riječkoj bolnici pružena liječnička pomoć.

Nakon tučnjave zbraja se velika materijalna šteta, a najgore je prošao jedan obližnji kafić koji je posve demoliran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Letjele su stolice, pepeljare, boce…'

"Kriminalistička istraga je u tijeku te za sada ne možemo potvrditi radi li se o pripadnicima navijačkih skupina. Zasad možemo reći da se radi o više ljudi, a točne detalje, kao i što je prethodilo fizičkom sukobu imat ćemo tijekom dana", rekli su u Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj.

Snimku tučnjave je objavio RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevici kažu da su prizori tučnjave bili strašni te da su vatrogasci nakon okršaja navijača šmrkovima prali krv s pločnika.

"Bilo je strašno. Krvi posvuda, demolirali su cijeli kafić. Letjele su stolice, pepeljare, boce… Tuklo ih se tridesetak", kazala je za 24 sata jedna očevitkinja tučnjave. Navodno su pripadnici Armade kod željezničkog kolodvora sačekali i napali torcidaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi svjedoka

"15-ak pristojnih mladića sjelo je na terasu popit kavu, mirni, bez ikakvih naznaka da se može išta ovakvo dogoditi i onda je vjerovano su radili mobiteli, obaviješteni ne znam da li Armada ili koja huliganska skupina, koja je došla i napravila ovaj dernek ovdje, ne znam što bih rekla, uglavnom mislim da je, nisu to navijači, to su bahati mladi ljudi koji nemaju pojma što znači svojim rukama išta u životu zaraditi, sram ih bilo. Demolirali su vam kafić? Pa terasu su nam demolirali, da jesu!“, izjavila je za RTL vlasnica demoliranog kafića.

"Strahota, pa to je bio, ne znam kao bih vam to opisao to možda samo u filmu ima tako nešto, tu su se oni pola sata tukli, šibali, čašama, bocama, stolicama, ma to je bilo grozno, pa evo pogledajte di su doletjele ove stolice, strašno je bilo“, dodao je za RTL jedan od svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo