barakude u polufinalu / Tucak: 'Španjolci su još 'gori' od Grka, Lončar: Trenutno su najspremnija momčad na svijetu'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U polufinalu Europa kupa Hrvatska će igrati protiv Španjolske koja je pobijedila Srbiju

6.4.2019.
10:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dobrih 20-ak minuta Grčka je mislila da nas "ima", da bi mogla nešto napraviti, da bi mogla rastužiti domaćine i njihove navijače. No u posljednjih 12, ili malo više, Grci su osjetili snagu najbolje svjetske momčadi. Hrvatska je s 13:11 u konačnici izborila polufinale Europa kupa.

"Za mene je ovo bilo čak i očekivano, mislim na tijek susreta, na nedostatak koncentracije, na sam taj pritisak. Tražili smo rješenja neka, nekad i ishitreno, ali dobro, kada su stvari "legle" na svoje. Moramo dati i dečkima malo vremena. Sve skupa, igrali smo kvalitetno, pobijedili, a to i jest odlika velikih momčadi da pobjeđuju i onda kada ne igraju dobro odnosno kada ne igraju najbriljantnije. Još k tomu, protiv teškog suparnika", analizirao je još "vruće" glave izbornik Ivica Tucak predstavu svojih igrača pa pogledao kratko prema suboti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolce znam. Oni su još "gori" od Grka, još su brži, neugodniji. Doduše, i oni su se sigurno energetski silno potrošili protiv Srbije, ali kao da mi nismo. Želimo pobjedu, želimo finale, to je to."

Najbolji naš strijelac protiv Grka bio je Loren Fatović. Pomislili smo prvo ga dobro ne vidi zbog "šljive" koju je zaradio ovaj tjedan na oku jer dobio je u prvim minutama već dva isključenja, ali svejedno čovjek stigne zabiti tri komada. Španjolska?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eto, vidjeli ste i sami da su razbijali Srbe koji su vrhunska momčad, vodili s po 3-4 razlike. Španjolska je odlična momčad, na čelu s Perroneom koji svaku momčad čini boljom. Bit će sasvim sigurno vrlo teška utakmica, potrošili smo se silno protiv Grka, ali posložit ćemo se dobro do početka utakmice. Mislim da imamo kvalitetu pobijediti ih i time osigurati Svjetsku ligu."

Luka Lončar nije zabio Grcima na svoj uobičajen način, već - iz kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nervoza, prvi dan, odmah se igra na ispadanje, nema prava na grešku. Vidjeli smo i da su favoriti imali problema. Srbija izgubila, Italija imala probleme s Rusima i "visjela". Sve je to unijelo malo nervoze. Čestitam suigračima jer smo ih na koncu zasluženo dobili. Španjolska? Igra brzi vaterpolo, plivački perfektni, u ovom trenutku su fizički možda i najspremnija momčad na svijetu. Bit će teško. Imaju na lijevoj strani Perronea i Munarriza od kojih prijeti najveća opasnost. Obranu igraju momčadski i to vrhunski jer su uigrani. Iz istog su kluba zapravo, iz Barcelonete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo