Treća smjena na Završnici 16. Sportskih igara mladih

Rukometašice Čakovca, Varaždina i Kaštel Sućurca u kategoriji 1997. godište i mlađe bile su najuspješnije u trećoj smjeni Završnice Sportskih igara mladih u Splitu.

3.8.2012.
15:17
VOYO logo

"Uvijek sudjelujemo na Sportskim igrama mladih jer nam uskoro počinje prvenstvo pa nam ovo dobro dođe za procijenu vlastite forme", rekla nam je. Naravno, osim turnira, svake godine na Igrama imaju vremena za kupanje i zabavu.

Iako se u konačnici nisu okitile odličjem, rukometašice Kaštela u svojim redovima imale su jedno specijalno pojačanje: Sestre Gabrijelu, Anu i Anđelu Zelić iz RK Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se bavimo rukometom već nekoliko godina, ja gotovo pet, Ana godinu dana, a naša najmlađa sestra, osmogodišnja Gabrijela – tek nekoliko mjeseci. Iako je ona dosta mlađa od ostatka ove naše ekipe koja se na Sportskim igrama mladih borila pod imenom ''Zvijezde'', i Gabi je imala je svoju minutažu. Čak je iz slobodnog udarca postigla i jedan zgoditak-ponosno će najstarija Anđela.

"U rukomet smo došle slijedeći stariju sestru", dodala je Ana-a naš prvi sportski izbor, bio je nogomet. Tamo smo se zadržale nekoliko godina, a nogometu nas je privukla ljepota ženske igre koja je manje nasilna i koja je svakako ljepša za gledanje hahaha", zaključila je Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak, danas smo u rukometu i tu ćemo i ostati", dodala je najmlađa sestra.

Za razliku od rukometašica, odbojkašice Kaštela kući su ponijele srebro. U finalu su bolje od njih bile Osječanke, a broncu su osvojile djevojke iz Umaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završnoj zabavi koju Organizacijski odbor SIM-a pripređuje svim natjecateljima ceremoniju dodjele odličja nogometašima Osijeka, Dubrovnika i Kaštel Sućurca, kao i svim rukometašicama i odbojkašicama, uveličali su Eduard Kukan, zastupnik u Europskom parlamentu, Mario Negotić, pročelnik Službe za šport grada Splita i klapa Sveti Mihovil PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo