TUGA U DEŽELI / Tony Parker srušio slovenske snove o medalji

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Košarkaši Francuske pridružili su se Španjolcima u polufinalu Europskog prvenstva nakon što su u srijedu u četvrtfinalu eliminirali domaćina Sloveniju sa 72:62 (26:24).

18.9.2013.
23:00
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Potpuno nepredvidljiva reprezentacija Francuske, koja je na Eurobasketu 2013. igrala po principu 'toplo-hladno',  pronašla je pravu kemiju u najvažnijem trenutku - četvrtfinalu.

Osim u prvoj četvrtini koja je završila minimalnom prednošću Slovenaca (12:10), Francuzi su stalno bili u vodstvu, a sredinom treće četvrtine su se odvojili na 10 koševa razlike (36:26).

Domaćini nošeni navijanjem pune ljubljanske Arene nisu se tako lako predali i na krilama probuđenog Gorana Dragiča te Boštjana Nachbara uspjevali su držati kakav-takav priključak.

Sredinom posljednje četvrtine Slovenci su uspjeli doći na četiri koša minusa (57:61), ali kada je najbolje igraču Dragiču nestalo 'goriva', raspala se i Slovenija.

'Ubio' ih je u pojam Tony Parker koji je cijelu utakmicu poput lokomotive vuka Francusku i na kraju dvoboj završio sa 27 poena. Nicolas Batum je dodao 14 koševa, ali je odradio i dobar posao na najboljem Slovencu Goranu Dragiču koji je, doduše, postigao 18 poena, ali uz šut 6/16 iz igre.

Kod domaćina se istaknuo i drugi Dragič, Zoran, koji je ubacio 12 poena, dok je Nachbar  dodao 10, Vrijedi istaknuti vrlo dobru partiju Borisa Diawa koji je za Francusku upisao 10 koševa, šest skokova i tri asista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo