OSTALA SU ČETVORICA / Treću godinu zaredom izborio je polufinale Roland Garrosa: Na putu do finala čeka ga finalist iz prošle godine

Image
Foto: Profimedia

Poznati su polufinalisti ovogodišnjeg Roland Garrosa

7.6.2023.
23:36
Profimedia
VOYO logo

Njemački tenisač Alexander Zverev i ove će godine igrati u polufinalu Roland Garrosa, u četvrtfinalnom susretu 22. nositelj je sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja.

Image
POBJEDA U DVA SETA /

U reprizi prošlogodišnjeg finala dobili smo posljednju polufinalisticu Roland Garrosa

Image
POBJEDA U DVA SETA /

U reprizi prošlogodišnjeg finala dobili smo posljednju polufinalisticu Roland Garrosa

Argentinac Etcheverry nije bio lagani zalogaj za Zvereva. U četvrtom setu se činilo kako bi meč mogao otići u krajnjih pet setova jer je Argentinac izgledao bolje i svježije. No, kod 3-3 u četvrtom setu Zverev je napravio ključni break i prednost do kraja više nije ispustio. Argentinac je kod 3-4 u tom setu propustio dvije break lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale na pariškoj zemlji Zverev je igrao 2021. i 2022. godine, ali još nikada nije bio u finalu Roland Garrosa. Jedino Grand Slam finale Zverev je odigrao na US Openu 2020. godine kada je poražen od Dominica Thiema, premda je Nijemac imao 2-0 u setovima.

Na putu do prvog pariškog finala stoji mu norveški tenisač Casper Ruud koji je u četvrtfinalu svladao Danca Holgera Runea 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se četvrti nositelj Ruud još jedan korak približio reprizi rezultata iz prošle godine kada je na pariškom Grand Slam turniru igrao finale i bio poražen od Rafaela Nadala.

Od samog početka meča Rune je bio posve inferioran protiv Ruuda, a moguće da je na mladog, 20-godišnjeg Danca, traga ostavio i meč u osmini finala. I tada je izgledao iscrpljeno, ali je ipak u teških pet setova svladao Francisca Cerundola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put nije imao nikakve šanse u uvodna dva seta u kojima je osvojio samo tri gema. No, potom se igra potpuno izjednačila, a Rune je došao do zraka u trećem setu kojeg je osvojio sa 6-3 i time produžio meč.

U četvrtom setu Ruud je od 1-1 pobjegao suparniku na 4-1 i do kraja više nije ispustio break prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo