Veliko finale koje svi čekaju: Đoković protiv Nadala!

Rafael Nadal kompletirao je postavu savršenog finala ATP turnira u Monte Carlu iz serije Masters 1000.

21.4.2012.
18:49
VOYO logo

Pobijedio je Nadal i 41. susret zaredom u Monte Carlu 6-3 i 6-4, iako je rezultat mogao biti nešto lakši u korist Španjolca da je iskoristio break-lopte u drugom setu kada je već imao break viška, ali je isto tako mogao biti i puno bolji za Francuza koji je propustio pregršt dobrih prilika.

Obojica su susret otvorili s vrlo čvrstim servisima, te su do rezultata 3-3 osvojili po dva poena na početnom udarcu suparnika. Prvi je zaprijetio Francuz kada je kod 3-3 stigao do 15-40, ali je Španjolac to uspio izvući, te u idućem gemu kazniti Simonovu propuštenu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeo je Nadal Simonu servis za 5-3, te svojim početnim udarcem zaključio priču prvog seta u kojem se igrao doista čudan tenis, uvjetovan jakim vjetrom. Nadal je napravio i rani break u drugom setu za 2-1, a isti je uspio održati do kraja spasivši pritom čak pet break-lopti.

Bit će to u nedjelju 31. obračun Đokovića i Nadala, a zasada je Španjolac još uvijek u prednosti (16-14). Omjer u 11 mečeva na zemlji je debelo na strani Nadala (9-2), ali je dva posljednja susreta dobio upravo prvi tenisač svijeta – Novak Đoković. Nadal će u nedjelju loviti svoj osmi uzastopni naslov u Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković prvi je finalist ATP turnira u Monte Carlu iz serije Masters 1000. Srbin je nakon dva sata i 42 minute igre u tri seta slavio protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Bila je to njegova deveta pobjeda u jubilarnom 10. okršaju ove dvojice tenisača, prvom na zemlji. Đoković je na početku meča djelovao prilično labilno, no kako je susret odmicao Srbin je bivao sve bolji i bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveo je Đoković s 4-2 u prvom setu, ali je nakon toga ispustio četiri gema zaredom i omogućio Berdychu da povede s 1-0 u setovima. Međutim, nakon toga je samo jedan čovjek postojao na terenu – Novak Đoković.

Od idućih 17 gemova srbijanski tenisač je uzeo 12 te slavio na kraju s uvjerljivih 6-3, 6-2, ne dozvolivši pritom Berdychu da mu ijednom oduzme servis. Osvojio je Đoković na kraju 10 poena više od svog suparnika (98-88), te imao daleko bolju realizaciju break-lopti (4-7 naprama 2-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo