OGLAS

VELIKI PREOKRET U LONDONU: / Marin Čilić pobijedio Isnera i ostao u igri za polufinale ATP Mastersa

Image
Foto: AFP

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu

14.11.2018.
23:52
AFP
VOYO logo

U susretu 2. kola skupine "Guga Kuerten" ATP finala u londonskoj O2 Areni najbolji hrvatski tenisač MarinČilić je pobijedio Amerikanca JohnaIsnera 6-7 (2), 6-3, 6-4 ostavši u igri za plasman u polufinale.

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom hrvatskom reketu je za pobjedu protiv Isnera trebalo dva sata i 15 minuta igre. Bio je to njihov 11 međusobni susret, a Čilić je upisao osam pobjeda, dok je Isner dobio tri meča.

Čilić je već u prvom gemu imao priliku za break, ali se Isner izvukao servisima. Amerikanac je do svoje prilike za break stigao u desetoj igri kada je imao tri break lopte, ali je Čilić sve tri spasio. Set je na koncu razriješen u trinaestoj igri u kojoj je Isner načinio dva mini-breaka i na koncu dobio prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu prvi je do prilike stigao Marin koji je kod vodstva 3-2 imao dvije break lopte. Nažalost, Isner se izvukao sjajnim servisima. No, već na idućem Isnerovom servisu Čilić nije propustio priliku. Imao je tri break lopte, dvije je propustio, ali ne i treću i Marin je poveo 5-3, a zatim sigurno odservirao za 1-1 u setovima

Na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta vidjeli smo tri breaka u nizu. Čilić je već na startu oduzeo servis svom suparniku. Amerikanac je uzvratio već u idućoj igri, da bi seriju oduzetih servisa nastavio Marin u trećoj igri. Čilić je potom stabilizirao svoju igru i do kraja seta je obranio gem rednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković lako protiv Zvereva

U prvom susretu iz ove skupine prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković je svladao Nijemca AlexanderaZvereva sa 6-4, 6-1 nakon sat i 18 minuta igre.

U prvom setu obojica su bili uvjerljivi na svojim servisima sve do devetog gema, kada je Zverev imao dvije break lopte. No, Đoković se spasio, a u idućem gemu je on zaprijetio servisu svog protivnika. Dvije set lopte je propustio, ali treću je uspio realizirati. U drugom setu, kod vodstva 2-1, Đoković je napravio break i nakon toga se igra Zvereva raspala. Đoković mu je do kraja meča prepustio samo jedan poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Đoković s dvije pobjede, Čilić i Zverev imaju po pobjedu i poraz, dok je Isner upisao dva poraza.

Čilića u posljednjem meču u skupini u petak očekuje susret protiv Đokovića, a u drugom susretu sastaju se Isner i Zverev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Đoković su do sada igrali 18 puta, a Čilić je ostvario samo dvije pobjede. U Queen's Clubu ove godine, te 2016. na Mastersu u Parizu.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo