Hrvatska - Španjolska 1:1 / Vekić prebrodila loš start, Karlović izgubio dvoboj veterana

Image
Foto: AP Images

U hrvatskom-španjolskim dvobojima završilo je "podjelom bodova"

22.3.2019.
7:52
AP Images
VOYO logo

Nakon Petre Martić i Donna Vekić trijumfirala je u svom prvom nastupu na velikom turniru u Miamiju s tom razlikom da je Osječanku pobjeda nad Sarom Sorribes Tormo (WTA 78) odvela u treće kolo u kojem je dosad bila lani i prije pet godine.

Naša prva tenisačica prebrodila je loš start (0:3) i osvojila sljedećih šest gemova, dok je u drugom setu ključan break napravila kod vodstva 4:3. Bio je to drugi dvoboj Vekić i Sorribes i druga pobjeda hrvatske predstavnice koja će u trećem kolu imati težak izazov protiv treće nositeljice Petre Kvitove koju je nedavno nadigrala u St. Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom hrvatsko-španjolskom dvoboju u četvrtak Ivo Karlović izgubio je od Pabla Andujara (ATP 88) koji je nakon gotovo godinu dana ostvario pobjedu na ATP razini (Barcelona u travnju). 

40-godišnji Karlović bio je, stoga, postavljen za izrazitog favorita u njihovom, zanimljivo, prvom susretu, no Zagrepčanin s prebivalištem na Floridi domogao se tek jedne break-lopte u susretu koju nije iskoristio, dok je Andujar, nakon što je u tie-breaku prvog seta kod 1:2 osvojio šest uzastopnih poena, zadržao rani break iz drugog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će na teren Borna Ćorić koji će, također, otvoriti sa Španjolcem, Robertom Carballesom Baenom, dok će Marina Čilića testirati Andrej Rubljev.

ATP Miami, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Pablo Andujar (Španjolska) 6:7 (2), 4:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Miami, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Sara Sorribes Tormo (Španjolska) 6:3, 6:3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo