ŠKAKLJIVA KONFERENCIJA / Đoković ponovno na terenima, oglasio se na društvenim mrežama: Brat prekinuo konferenciju nakon pitanja o spornim fotografijama

Image
Foto: Instagram

Nakon vijesti o deportaciji i ponovnom uhićenju Novaka Đokovića, saga o srpskom tenisaču postaje prava drama. Pratite uživo na našem portalu sve što se događa iz minute u minutu.

10.1.2022.
14:05
Instagram
VOYO logo

14:40 - KONFERENCIJA PREKINUTA

Nakon pitanja jedne novinarke o pozitivnom nalazu Novaka Đokovića s datumom 16. prosinca, brat Đorđe Đoković prekinuo je konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

FOTO Novak Đoković dobio pozitivan test 16. prosinca, dan kasnije djeci dijelio nagrade

Image

FOTO Novak Đoković dobio pozitivan test 16. prosinca, dan kasnije djeci dijelio nagrade

14:30 - NOVAK ĐOKOVIĆ SE OGLASIO NA INSTAGRAMU

Za vrijeme presice svoje obitelji, na instagramu se oglasio i sam Novak Đoković. Ovo je njegova prva objava nakon cijele situacije u Australiji. Na instagram je stavio sliku s teniskog terena, te napisao: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam jer je sud odobrio moju vizu te se, unatoč svemu što se događalo prošlog tjedna, želim pokušati natjecati na Australian Openu. Fokusiran sam na to", rekao je. 

"Doletio sam ovdje kako bi igrao na jednom od najvažnijih natjecanja pred našim navijačima. Zasad ne mogu reći ništa više osim hvala što ste bili uz mene", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:25 - "NOVAK JE SRCE SVIJETA, NE SRBIJE, SVIJETA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novakov otac je izjavio kako je Novak Đoković primjer pravog čovjeka jer se prošle godine odrekao svojih primanja kako bi donirao igračima koji nisu imali novaca za povratak s Australian Opena. Najavio je kako se nada da će sljedeći put biti s novinarima za tri tjedna kada Novak osvoji 21. Grand Slam.

14:20 - "HVALA PREDSJEDNIKU I PREMIJERKI"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novakov stric izjavio je kako je ovo pobjeda svih Novakovih obožavatelja i zahvalio je predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić

14:15 - "OVO JE VEĆA POBJEDA OD SVIH NOVAKOVIH GRAND SLAMOVA"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novakova majka izjavila je kako je bila zabrinuta za Novaka jer u jednom trenutku nije imao mobitel kod sebe te nije znala što se događa s njim. Izjavila je kako je ovo najveća Novakova pobjeda, veća od svih Grand Slamova.

14:10 - "NOVAK SE UVIJEK ZALAGAO ZA SLOBODU IZBORA"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đorđe Đoković prvi se obratio medijima na press konferenciji te obznanio kako je Novak već bio na teniskom terenu i trenirao. Napomenuo je kako je Novak uvijek bio za slobodu izbora.

14:05 - POČINJE PRESICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinje presica obitelji Đoković, tijek presice možete uživo pratiti ovdje. Novak Đoković prvi puta pred kamerama nakon drame u Australiji.

14:00 - OGLASILA SE ŠOGORICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije najavljenje obiteljske presice Đokovičevih na Instagramu se oglasila i šogorica Novaka Đokovića koja je poslala emotivnu poruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odgađanja odluke javili su se naš Ivo Karlović, John Isner ali i bivši premijer Australije. Što kažu o cijelom slučaju pogledajte OVDJE

11:15 - IPAK NIŠTA OD ODLUKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski novinar Paul Sakkal koji prati kompletnu situaciju oko Đokovićevog slučaja objavio je kako ministar Hawke ipak nije donio odluku o dpeortaciji Novaka. To ipak ne znači da ga ne može deportirati u nadolazećim danima. Drama se nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:00 - AUTOMOBIL NAPUSTIO ZGRADU

Ostalo je 15 minuta do odluke ministra, a automobil je napustio zgradu u kojoj se nalazi srpski tenisač. Nije poznato nalazi li se on unutra, no navijači su skandirali njegovo ime

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:53 - PODRŠKA NAVIJAČA 

Veliki broj Novakovih navijača okupio se pred zgradom gdje se trenutno nalazi srpski tenisač. Pjevaju pjesme i uzvikuju "free Nole"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:44 - POLA SATA DO ODLUKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski mediji tvrde kako ministar za migracije Alex Hawke ima još 30 minuta do isteka vremenskog perioda od četiri sata u kojem mora donijeti odluku o deportaciji Novaka Đokovića

10:20 - NOVAK IPAK NIJE UHIĆEN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski novinar Paul Sakkal piše da Đoković ipak nije uhićen te da ministar za imigracije ima četiri sata donese odluku o tome hoće li mu suspendirati vizu

Očigledno ćemo još nekoliko sati pratiti ovu dramu

10:09 - TRANSKRIPT RAZGOVORA

U trenutcima najveće sportske drame koja se vrti oko Novaka Đokovića, portal The Age objavio je transript razgora između Novaka Đokovića i granične službe 6. siječnja između 00:21 i 3:55 ujutro.

Novak tvrdi da je prebolio COVID 16. prosinca, no nekoliko dana kasnije viđen je na javnom okupljanju. 

Granična služba: Koji su vaši razlozi putovanja u Australiju?

Đoković: Profesionalni sam tenisač i glavni razlog mog dolaska u Australiju jest sudjelovanje na Australian Openu u Melbourneu.

Granična služba: Hvala. Sada pitanje u vezi sa cijepljenjem. Jeste li cijepljeni?

Đoković: Nisam cijepljen.

Granična služba: Za COVID-19? Niste cijepljeni?

Đoković: Nisam cijepljen.

Granična služba: Hvala. Jeste li ikada imali COVID?

Đoković: Da.

Granična služba: Kada?

Đoković: Dva puta sam imao COVID. Imao sam COVID u lipnju 2020. i nedavno sam imao COVID – bio sam pozitivan – PCR – 16. prosinca 2021.

Granična služba: Hvala. Oprostite, koji je bio datum? 16. prosinca?

Đoković: 16. prosinca 2021., imam i dokumente da to potvrdim koje, ako hoćete, mogu dostaviti.

Granična služba: Hvala. Samo ću napraviti fotokopiju tih dokumenata.

Đoković: Da. Ovo su PCR testovi – ovo je – da, dakle ovaj je pozitivan od 16. prosinca, PCR.

Zatim je u 3:55 ujutro Novak Đoković obaviješten kako mu se ukida viza:

"Ovo je obavijest o namjeri da se razmotri otkazivanje... Dakle, nakon što vam uručim ovu obavijest, dat ću vam otprilike 20 minuta da nam date razloge zašto vam ne bismo trebali ukinuti vizu", poručio je Đokoviću djelatnik granične policije.

 9:34 - PRESICA U PODNE

Srpski mediji objavljuju da je Srđan Đoković najavio presicu u podne

9:30 - ĐOKOVIĆ PONOVNO UHIĆEN

Američka novinarka Ksenija Pavlovic McAteer tvrdi da je Đoković uhićen. Tvrdi da je to saznala od njegova oca Srđana. Isto pišu i najveći srpski mediji.

SITUACIJU KOMENTIRAO I NADAL

09:00 - Rafael Nadal, veliki Novakov suparnik, prokomentirao je situaciju i odluku suda: "Sa sportske strane više bih volio da nije ovdje, ali sud je svoje rekao i nebitno je slažem li se ja ili ne sa Đokovićem po pitanju nekih stvari. Poštujem odluku suda", izjavio je Rafael Nadal za španjolske medije.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo