priča za divljenje / Unatoč porazu od velike Serene Williams, Lučić-Baroni postala je inspiracija sportskom svijetu!

Ona je pobjednica i u porazu. Iako je izgubila jutros od Serene Williams, Mirjana Lučić-Baroni osvojila je simpatije svjetske sportske javnosti. Kakva priča, kakvo srce i kakva snaga da se opet vrati na vrh.

26.1.2017.
18:59
VOYO logo

Serena Wiliams je i ovaj put uspjela, ali njezino finale je ipak zasjenila jedna nevjerojatna priča.

Zovu je Mikica, ima 34 godine i životni put prema kojem rijetko tko može ostati ravnodušan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi se put na terenu pojavila u Makarskoj.

"Mala, lipa, smišna, duge plave kose. Pitao sam je 'mala koliko ti imaš godina?' Ona nije znala ni reći nego mi je pokazala 5. Ništa joj nije bilo teško, samo osmijeh i osmijeh. Reket je bio veći od nje. Odmah se vidjelo da ima nešto u njoj", prisjeća se Žarko Skender, prvi trener Mirjane Lučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo je postala jako dobra i s ocem Marinkom krenula u Zagreb. No, njegova je ruka bila tvrđa od one trenerske. Počela je redati pobjede, blistava, mlada i željna svega, a onda je, na iznenađenje svih - nestala. 

"Bilo mi je užasno, otac me je tukao stalno, skoro pa svaki dan. Jednostavno na Wimbeldonu '98 sve je puklo, nisam više mogla podnijeti ni jedan dan da me otac tuče i da živim pod tim stresom. Ništa nije bilo vrijedno tog načina života", izjavila je Mirjana 2007. godine, kad se nakon dugogodišnjeg izbivanja odlučila vratiti profesionalnom tenisu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
srcedrapajući intervju /

Ni teniski velikani nisu ostali ravnodušni: 'Plačem s Mirjanom, nitko ovo nije zaslužio više od nje!'

Image
srcedrapajući intervju /

Ni teniski velikani nisu ostali ravnodušni: 'Plačem s Mirjanom, nitko ovo nije zaslužio više od nje!'

Majka Anđelka s petero se djece skrivala danima pa pobjegla u Ameriku. Godinama im je još, ispričala nam je u intervjuu 2007., primala prijetnje od oca; ali uspjeli su izgraditi život daleko od Hrvatske. Reket je dugo stajao po strani. Prvo su je zadesili financijski, zatim zdravstveni problemi. Ipak, 18 godina od velikog naslova, ona se nije predala.

"Malo je ludo, ali uvijek sam nekako znala da sam to mogla. Samo, lako je pričati mogla sam ovo, mogla sam ono. Ali dok to ne napraviš, samo je prazna priča", priča tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 'Bradom', trenerom koji je uz nju sada - upoznala ju je prijateljica i tenisačica Jelena Kostanić Tošić. Mirjanina ljubav i žar je, kaže, nešto na što prvo pomisli kad vidi njene rezultate.

"Definitivno je da se ona zalagala sto posto i da je ona u tome 100 posto i onda se uvijek nadaš da će to postići, i ovo sada je potpuno zasluženo. Mirjana je super osoba vedrog duha i svi znaju njezin težak put i da nije uvijek bila u mogućnosti igrati, jesu li to bile ozljede ili nešto drugo, i onda ti bude baš drago", priča Kostanić-Tošić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Sereninog zagrljaja, do Mirjanine Makarske, kao da su uz nju sada - svi.

"Sve loše što se dogodilo, sad je dobro. Kad vidim da sam ovoliko jaka i da se sve loše do sada isplatilo", rekla je Lučić-Baroni u emotivnom intervjuu nakon pobjede u četvrtfinalu nad Karolinom Pliškovom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je zatvorilo krug, a Mirjana je dokazala i sebi i svima koliko je jaka. A mnogim je mladim djevojkama postala najveći uzor. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo