PA KAKO MOŽE TAKO / Trebaju li Đoković i Nadal ovo smatrati uvredom? Federer otkrio što je radio za vrijeme meča Rafe i Novaka

Image
Foto: Profimedia

Federer i s 40 godina na leđima planira povratak tenisu

12.6.2022.
9:48
Profimedia
VOYO logo

Nekada najbolji tenisač svijeta i prema mnogima jedan od najboljih svih vremena, Švicarac Roger Federer, nije izašao na teren još od srpnja prošle godine kada je ispao s Wimbledona u četvrtfinalu.

Ipak, Federer i s 40 godina na leđima planira povratak tenisu. Namjerava nastupati zajedno s Rafaelom Nadalom na Laver Cupu u Londonu, a isto tako ima ideju vratiti se na ATP turneju u 2023. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, definitivno ću nastupati. Kako i gdje to još ne znam, ali to bi bila moja ideja. Nisam još planirao više od Laver Cupa i Basela. Nakon Basela, sezona je ionako gotova. Važno mi je da se ponovno osposobim kako bih mogao u potpunosti trenirati. Nakon što to napravim, mogu birati koliko mnogo turnira mogu nastupiti”, rekao je Federer za Tages-Anzeiger.

Image
VELIKI RIVALI /

Novak Đoković i Rafael Nadal sreli se u Madridu. Sve oči bile su uprte u njih, pogledajte samo ovu scenu

Image
VELIKI RIVALI /

Novak Đoković i Rafael Nadal sreli se u Madridu. Sve oči bile su uprte u njih, pogledajte samo ovu scenu

Zaspao uz meč

“Laver Cup je dobar početak, ne moram igrati pet mečeva u šest dana. Moći ću to učiniti u Baselu”, rekao je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je komentirao nedavno završeni Roland Garros, gdje je senzacionalno naslov uzeo Rafael Nadal, koji je na putu do finala odigrao jedan od najboljih mečeva posljednjih godina protiv Novaka Đokovića. No, Federer, iznenađujuće, nije gledao niti finale, a čak niti obračun dvojice velikana, Rafe i Novaka.

„Nisam gledao finale, ali jesam malo gledao četvrtfinale (protiv Đokovića) prije nego što sam otišao spavati. Generalno, nevjerojatno je to što je Rafa postigao. Rekord Petea Samprasa, koji sam ja oborio, bio je 14 Grand Slam titula, a sada je Rafa osvojio 14 puta Roland Garros. Bio sam sretan zbog njega i skidam mu kapu. Poslije desetog-jedanaestog puta sam već mislio: ’Ovo je nemoguće’. Nastavlja pomjerati granice, gigantski uspjeh“, zaključio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo