prvi grand slam sezone / Težak posao za Ćorića na startu Australian Opena: Čilić protiv Tomića, Vekić na Mladenović

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Održan je ždrijeb za prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open

10.1.2019.
10:11
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak ujutro je održan ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena. 

U ždrijebu muškog dijela turnira našla su se trojica hrvatskih tenisača - Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić će u prvom kolu turnira igrati protiv australskog predstavnika Bernarda Tomića, koji se na ATP ljestvici u ovom trenutku nalazi na 85. poziciji. 

Čilić i Tomić će igrati po četvrti put u karijeri jedan protiv drugoga, a naš tenisač vodi sa 2-1. Prvi meč odigrali su upravo na Australian Openu, još 2010. godine, kad je Čilić slavio. U posljednjem njihovom dvoboju, odigranom na kanadskom Mastersu 2015. godine u Montrealu pobjedu je odnio Australac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić se nalazi u trećoj četvrtini ždrijeba i put ga već u četvrtfinalu vodi ka potencijalnoj reprizi prošlogodišnjeg finala prvog Grand Slam turnira u sezoni, u kojem ga je u pet setova nadigrao Švicarac Roger Federer. Branitelj naslova i vlasnik 20 Grand Slam trofeja svoj će put u Melbourne Parku započeti protiv Uzbekistanca Denisa Istomina.

Puno teži posao od njega čeka Bornu Ćorića, koji će u prvom meču turnira nasuprot mreže imati Belgijca Stevea Darcisa, inače 34. igrača svijeta po ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede nad Darcisom našeg bi tenisača čekao dvoboj protiv boljeg iz meča Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa i Mađara Martona Fucsovicsa.

Ivu Karlovića nakon sjajnog turnira u Puneu, na kojem je dogurao do samog finala, ždrijeb je pak spojio s Poljakom Hubertom Hurkaczom, 88. igračem na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njihov prvi dvoboj u glavnom ždrijebu, a jedini dosadašnji odigrali su prošle godine u kvalifikacijama Mastersa u Cincinnatiju, gdje je u dva "tie-breaka" slavio Poljak. Uspije li pobijediti Hurkacza, Karlović bi u 2. kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja 8. nositelja Japanca Keija Nishikorija i igrača iz kvalifikacija.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković svoj će put u turniru započeti protiv kvalifikanta, a u slučaju plasmana u 2. kolo tamo će ga čekati pobjednik dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, s kojim se 2008. borio za svoj prvi naslov na Australian Openu, i ljevorukog Slovaka Martina Kližana. Drugi nositelj Rafael Nadal u prvom kolu će igrati protiv Australca Jamesa Duckwortha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Murray imat će težak zadatak u prvom dvoboju protiv Španjolca Roberta Bautista Aguta, dok će branitelj naslova Roger Federer ići na Denisa Istomina. 

Vekić protiv Mladenović, Martić na Watson

Hrvatske predstavnice u pojedinačnom turniru tenisačica smještene su zadnju četvrtinu ždrijeba. Donna Vekić u turnir ulazi kao 29. nositeljica i za suparnicu u prvom kolu dobila je francusku predstavnicu Kristinu Mladenović. U njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, prije pet godina u Bakuu, slavila je Mladenović u tri seta. U slučaju pobjede Osječanku bi u 2. kolu čekala pobjednica dvoboja Australke Kimberly Birrell i igračice iz kvalifikacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Martić je 31. nositeljica i u 1. kolu će igrati protiv Britanke Heather Watson. Bit će to njihov prvi dvoboj. Uspije li proći prvu prepreku, naša tenisačica bi u 2. kolu igrala protiv pobjednice dvoboja između Čehinje Markete Vondroušove i Ruskinje Jevgenije Rodine. Martić je prošle godine u Melbourne Parku ostvarila rezultat karijere plasmanom u osminu finala, gdje ju je zaustavila Belgijka Elise Mertens.

Braniteljica naslova je Dankinja Caroline Wozniacki, a u 1. kolu čeka ju Belgijka Alisson Van Uytvanck. Prva nositeljica Rumunjka Simona Halep u prvom meču ide na Estonku Kaiju Kanepi, dok će 2. nositeljica Njemica Angelique Kerber igrati protiv Slovenke Polone Hercog. Povratnica u Melbourne Park Amerikanka Serena Williams u turnir ulazi kao 16. nositeljica, a prva joj je suparnica Njemica Tatjana Marija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open počinje u ponedjeljak, 14. siječnja, mečevima prvog kola u obje pojedinačne konkurencije.

Australian Open, ždrijeb: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači, prvo kolo:
Novak Đoković (Srbija, 1) - kvalifikant
Ivo Karlović (Hrvatska) - Hubert Hurkacz (Poljska)
Kei Nishikori (Japan, 8) - kvalifikant
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Aljaž Bedene (Slovenija)
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Steve Darcis (Belgija)
Dominic Thiem (Austrija, 7) - Benoit Paire (Francuska)
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Bernard Tomić (Australija)
Roger Federer (Švicarska, 3) - Denis Istomin (Uzbekistan)
Kevin Anderson (Južna Afrika, 5) - Adrian Mannarino (Francuska)
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - James Duckworth (Australija, WC)

Tenisačice, prvo kolo:
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Kaia Kanepi (Estonija)
Serena Williams (SAD, 16) - Tatjana Maria (Njemačka)
Karolina Pliškova (Češka, 7) - kvalifikantica
Naomi Osaka (Japan, 4) - Magda Linette (Poljska)
Elina Svitolina (Ukrajina, 6) - kvalifikantica
Petra Kvitova (Češka, 8) - Magdalena Rybarikova (Slovačka)
Angelique Kerber (Njemačka, 2) - Polona Hercog (Slovenija) Caroline Wozniacki (Danska, 3) - Alison van Uytvanck (Belgija)
Sloan Stephens (SAD, 5) - Taylor Townsend (SAD)
Petra Martić (Hrvatska, 31) - Heather Watson (Velika Britanija)
Donna Vekić (Hrvatska, 29) - Kristina Mladenović (Francuska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo