Sredio Čeha / Teško protiv neočekivanog protivnika: Ćorić popravio dan za hrvatski tenis u Dubaiju

Image
Foto: AP

Borna Ćorić teže od očekivanog pobijedio je Jirija Veselog u prvom kolu Dubaija

26.2.2019.
21:08
AP
VOYO logo

Nakon bespotrebnog izleta u Marseille Borna Ćorić vratio se pobjedničkim navikama popravivši dan za hrvatski tenis u Dubaiju poslije ispadanja Marina Čilića. Naš je majstor pobijedio prvi put još od trećeg kola Australian Opena (Filip Krajinović), a otad je prošlo više od mjesec dana.

Moglo je proći i nešto manje da Ćorića nije iznenadio Ugo Humbert prošli tjedan na jugu Francuske, no ionako je važnije što će Zagrepčanin napraviti u ovom u kojem brani lanjsko četvrtfinale. Na spomen Dubaija sjećamo se svi još 2015. godine kada je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima tada 18-godišnji Ćorić bio senzacija turnira i preko Andyja Murraya otišao do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri godine kasnije na startu ga nije omela ni promjena protivnika. Mihail Kukuškin, kojeg nikad nije pobijedio u tri navrata, otkazao je nastup zbog ozljede ramena nakon prošlotjednog finala Marseillea, a umjesto njega priliku je dobio sretni gubitnik Jiri Vesely.

Za Ćorića puno bolja opcija jer s 26-godišnjim Čehom ima 4-1 (sve mečeve odigrali tijekom 2016. i 2017.), pa je, s obzirom na formu češkog tenisača, bilo logično očekivati i peti trijumf koji je bio najteži od svih jer je naš reprezentativac slomio protivnika tek u tie-breaku trećeg seta. Ključan trenutak zbio se kod 4:4 kada je Ćorić spasio break-loptu koja je Veselom mogla donijeti servis za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan Čeh izazvat će šestog nositelja, ali puno bolji i opasniji makar je Tomaš Berdych plesao po rubu protiv Ilje Ivaške, ali izvukao se, također, u tie-breaku trećeg seta. U tri susreta s Berdychom Ćorić je osvojio svega jedan set.

ATP Dubai, prvo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić (Hrvatska) - Jiry Vesely (Češka) 7:5, 3:6, 7:6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo