SVJETSKI BROJ JEDAN BEZ POTEŠKOĆA DO POLUFINALA ROLAND GARROSA: / Igrat će protiv Austrijanca koji mu je zadavao mnogo problema

Image
Foto: Profimedia, AFP

Znaju se polufinalisti turnira u Parizu

6.6.2019.
17:10
Profimedia, AFP
VOYO logo

Srpski tenisač i trenutni broj jedan na svijetu Novak Đoković pobijedio je Alexandera Zvereva u četvrtfinalu Roland Garrosa s 3:0 u setovima i plasirao se u polufinale turnira u Parizu.

Đoković je do pobjede stigao uvjerljivo, sa 7:5, 6:2 i 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igralo se dan kasnije

Meč između Đokovića i Zvereva trebao je biti odigran u srijedu, ali zbog kiše morao se odigrati jedan dan poslije, no to nije smetnulo srpskog tenisača koji je na siguran način izborio polufinale.

Zverev je odlično ušao u meč, imao je 5-4 i servis za prvi set, ali nije uspio iskoristiti ovu priliku. Đoković je nanizao tri gema i dobio set sa 7-5. Nakon toga gledali smo 'jednosmjernu ulicu', uvjerljivo izdanje Đokovića koji je iduća dva seta dobio sa po 6-2. Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda srpskog trenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je lakše nego što se očekivalo pobijedio Rusa Karena Hačanova sa 6-2,6-4,6-2.

Image
Foto: Profimedia, AFP

Dominic Thiem

Thiem je tako četvrtu godinu uzastopce stigao najmanje do polufinala Roland Garrosa. Prva dva puta je zapeo u polufinalu, 2016. je izgubio upravo od Đokovića, dok je godinu dana kasnije u polufinalu izgubio od Španjolca Rafaela Nadala. Prošle godine je stigao i do finala, ali je ponovo izgubio od Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem u posljednje vrijeme uspješniji

Đoković i Thiem su do sada igrali osam puta, a srpski tenisač ima šest pobjeda. No od zadnja tri susreta, dva su pripala 25-godišnjem Austrijancu.

U drugom polufinalu igrat će Nadal i Federer koji su plasman među četiri najbolja izborili su još u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo