Stosur jača od Ane

Od sjaja do očaja

18.10.2013.
14:07
VOYO logo

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale Kupa Kremlja, pošto je poražena od Australijanke Samante Stosur.

Stosurova je do trijumfa došla sa 7:5, 6:4, posle jednog sata i 26 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australijska teniserka će u polufinalu igrati sa boljom iz susreta Ruskinje Svetlane Kuznjecove i Roberte Vinči iz Italije.

Ivanovićeva je samo na početku meča uspela da parira Stosurovoj i povela sa 3:0. Australijanka se tada probudila, sve vreme diktirala tempo, a posle osvojenog prvog seta u istom ritmu nastavila je i u drugom, koji je dobila mnogo lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je odlično ušla u meč, lako je dobila svoj servis gem, a odmah potom vršila veliki pritisak na Stosurovoj. Prvu brejk priliku nije iskoristila, ali drugu jeste za vođstvo od 2:0. Austrijanka je uspela da namuči Anu u trećem gemu, ali ona nije posustala i nastavila niz do 3:0, pre nego što ga je Stosurova prekinula tek u četvrtom gemu. Tada se australijska teniserka potpuno probudila, zaigrala znatno agresivnije i vratila brejk, a potom i izjednačila - 3:3.

Ivanovićeva je posle izjednačenja uspela da zaigra bolje i prekine niz svoje rivalke i dođe do novog vođstva. U narednim gemovima nije bilo brejkova, sve do 11. kada je Australijanka oduzela servis srpskoj teniserki i došla na korak od osvajanja prvog seta. Stosurova je imala problema sa servisom, ali je ipak iskoristila prvu set loptu za 7:5, posle 48 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set Ana je započela sigurnim servis gemom, ali je tada Stosurova preuzela kontrolu. Posle izjednačenja došla je do brejka, i to pošto je u prethodnom gemu odbranila dve prilike Ivanovićeve da joj oduzme servis. Usledili su mirniji gemovi u kojima nijedna od teniserki nije imala izglednije prilike za brejk. Tako je Stosurova u desetom gemu završila meč, pošto je iskoristila drugu meč loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo