ŠTO ĆE BITI S TENISOM? / Više je scenarija u igri, među njima i onaj najgori; 'Napravili smo 50 verzija kalendara koje mijenjamo svaki dan'

Image
Foto: Profimedia

'Ako uspijemo nastaviti s igranjem u kolovozu, spasili bismo tri Grand Slama i šest Masters 1000 turnira'

9.4.2020.
20:56
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Udruge teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi u četvrtak je izjavio da se nada nastavku sezone u kolovozu, iako je više scenarija moguće, a čak i onaj o prekidu teniskih aktivnosti do sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravili smo 50 verzija kalendara koje mijenjamo svaki dan'

"Napravili smo 50 verzija kalendara koje mijenjamo svaki dan", rekao je Gaudenzi u razgovoru za nekoliko talijanskih medija te dodao:

"Ako uspijemo nastaviti s igranjem u kolovozu, spasili bismo tri Grand Slama i šest Masters 1000 turnira. U suprotno se problemi počinju množiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posljednji ATP turniri odigrani početkom ožujka'

Posljednji ATP turniri odigrani su početkom ožujka, a drugom odgodom na razini svih krovnih organizacija (ITF, ATP, WTA) teniski profesionalci su stavljeni u mirovanje najmanje do 13. srpnja, a prvi put od Drugog svjetskog rata u ovoj godini neće se dijeliti wimbledonski trofeji. Roland Garros je iz termina u svibnju i lipnju prebačen na početak jeseni, a želja je ATP-ja da se u jesenskom terminu odigraju i dva Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi, onaj u Rimu i Madridu. Uz pretpostavku da nastavak sezone stvarno bude u kolovozu, kad su na rasporedu dva Mastersa 1000 (Cincinnati, Toronto) i US Open, veći dio najvrijednijih turnira bio bi spašen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na taj način bi se moglo održati 70 do 80 posto sezone'

"Na taj način bi se moglo održati 70 do 80 posto sezone", tvrdi Gaudenzi koji se nada i održavanju završnog turnira u londonskoj O2 Areni prema već utvrđenom terminu od 15. do 22. stuedenoga, jer je "dvorana dostupna samo u tom tjednu".

"Naša strategija je jednostavna: odigrati što više turnira u tjednima koji ćemo imati na raspolaganju kako bismo sačuvali što možemo od onoga što nam je ostalo", objasnio je Gaudenzi i dodao kako to može značiti igranje u studenome i prosincu, kad je većina igrača na odmoru i na pripremama za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrači već imaju relativno dugu stanku'

"Igrači već imaju relativno dugu stanku, tako da je jasno da ćemo igrati u studenome i prosincu, ako se to pokaže neophodnim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ATP-ja je istaknuo i ekonomski aspekt krize koja je pogodila sve sfere života. ATP priprema mjere pomoći za najugroženije, od Challengera preko turnira iz serija 250 i 500, ako bi kriza potrajala.

"Naš sustav je čvrst, može trajati godinu dana bez tenisa, ali ne i više. Što duže traje, teškoće će biti veće, Sve će ovisiti o broju turnira koje ćemo morati otkazati", zaključio je Gaudenzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo