Povratak Španjolca / Spektakl u Umagu: Svjetska teniska senzacija potvrdila nastup na ovogodišnjem turniru

Image
Foto: Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Prošlog je tjedna u Madridu osvojio svoj drugi naslov na Masters 1000 turnirima te na putu do trofeja pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

12.5.2022.
12:03
Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska teniska senzacija, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, u četvrtak je potvrdio svoj dolazak na ovogodišnje izdanje Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, gdje će braniti prošlogodišnji naslov. To mu je bio prvi ATP trofej u karijeri. 

Mladić iz Murcije započeo je svoj meteorski uspon na ATP Touru baš prošlogodišnjim naslovom u Umagu. U trenutku kad je u srpnju prošle godine osvajao umaški naslov, Alcaraz je bio na 73. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a deset mjeseci poslije nalazi se na šestom mjestu. Prošlog je tjedna u Madridu osvojio svoj drugi naslov na Masters 1000 turnirima te na putu do trofeja pobijedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, čime je postao prvi tenisač kojemu je to uspjelo na turniru sa zemljanom podlogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove se godine vraćam u Umag"

"Zahvalan sam što vam mogu poručiti da se ove godine vraćam u Umag iz kojeg nosim lijepe uspomene. Nadam se da ću obraniti naslov i da ćemo se vidjeti tamo", izjavio je Alcaraz u službenom priopćenju organizatora jedinog hrvatskog ATP turnira koji će u umaškom Stella Marisu ove godine biti održan od 22. do 31. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrda Carlosova povratka nagrada je za višegodišnji rad ljudi koji vode Plava Laguna Croatia Open Umag. Alcaraza smo prepoznali kao 15-godišnjaka i ponudili njegovu timu, predvođenom legendarnim Juanom Carlosom Ferrerom, pozivnicu za kvalifikacije 2019. te višegodišnju suradnju. Upravo zato imamo privilegij biti dio njegove bajke i ponovno ga ugostiti u Umagu, Istri i Hrvatskoj", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak te dodao:

"Mnogi ga vide i kao jednog od glavnih favorita u Roland Garrosu. Čvrsto vjerujemo da će svim ljubiteljima tenisa u tjednima koji dolaze ispisati još bolju pozivnicu za dolazak u Stella Maris krajem srpnja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
četvrti i sedmi nositelj /

Gasquet i Alcaraz u finalu Umaga

Image
četvrti i sedmi nositelj /

Gasquet i Alcaraz u finalu Umaga

Osim u Madridu, Alcaraz je slavio i na Masters 1000 turniru u Miamiju te na dva turnira ATP 500 serije u Rio de Janeiru i Barceloni. Po broju bodova osvojenih u ovoj godini od Alcaraza je bolji samo Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo