Dva od dva / Sjajno otvaranje Australian Opena za Hrvatice: Vekić i Martić protivnicama ostavile mrvice

Image
Foto: AP Images

Jedine dvije hrvatske predstavnice odjurile su do drugog kola u Melbourneu

14.1.2019.
7:47
AP Images
VOYO logo

Kakav početak Australian Opena za hrvatski ženski tenis! Dvije najbolje hrvatske tenisačice te ujedno i dvije jedine predstavnice na prvom Grand Slamu sezone, Donna Vekić i Petra Martić, na turbo su pogon odjurile do drugog kola u Melbourneu.

Obje kao da su željele izbjeći prženje na suncu dok se to još moglo, pa su se brže-bolje maknule s njega. Martić je bila nešto brža u tome, Dućanku je Britanka Heather Watson (moguć i skori susret u Fed kupu) zadržala tek koju minutu više od jednog sata, dok je Vekić za Kristinu Mladenovic "izdvojila" 75 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš drugi reket bio je i uvjerljiviji izgubivši svega tri gema protiv 108. igračice na svijetu (bila i 38.), a nijedan na servisu na kojemu je igrala fantastično kada je pogodila prvi servis (26/30). Ukupno je pet puta oduzela Britankin početni udarac i sjajno krenula ka obrani lanjske osmine finala do koje će joj sljedeća stepenica biti Marketa Vondroušova (WTA 72), bivša prva juniorka svijeta koju je Martić pobijedila prošle godine u Aucklandu, njihovom prvom i jedinom susretu dosad.

Vekić je, pak, bila nešto darežljivija prema Mladenovic. Djevojka Dominica Thiema u slobodnom je padu u proteklih 15 mjeseci, pa to što je imala s Osječankom 2-0 uoči trećeg "mitinga", nije imalo tako važnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječanka koja je igrala prvi meč u karijeri kao nositeljica na Grand Slamu furiozno je otvorila dvoboj, povela s 5:1, a Francuskinja je uspjela tek za nijansu biti konkurentnija u drugom setu.

Najbolja hrvatska tenisačica poput Martić imala je sjajnu realizaciju prvog servisa (26/31), malo je "štekalo" na drugom, no i s tim je uzvratila Mladenovic za Baku i Madrid prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nikada Vekić nije prošla u treće kolo Australian Opena, a bolju priliku od ove koja joj slijedi na papiru nije imala. No, ipak će morati biti na oprezu jer 20-godišnja Australka s pozivnicom Kimberly Birrell nedavno je u Brisbaneu pobijedila Dariju Kasatkinu.

Hrvatski pobjednički tris za ponedjeljak može zaokružiti Marin Čilić koji će na teren protiv Bernarda Tomica oko 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, prvo kolo:

Donna Vekić (Hrvatska) - Kristina Mladenovic (Francuska) 6:2, 6:4
Petra Martić (Hrvatska) - Heather Watson (VB) 6:1, 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo