Amerikankin trener tvrdi / 'Serena je spremna za svoj prvi Grand Slam kao majka'

Image
Foto: AP Images

Posljednji put kada je bila u Melbourneu, Serena ga je osvojila, tada u drugom stanju

13.1.2019.
12:42
AP Images
VOYO logo

Iako je prošle godine imala dvije šanse osvojiti 24. Grand Slam u karijeri i izjednačiti se s Margaret Court, kojoj neki priznaju taj broj, koji nije kompletno iz Open ere, a neki zbog toga ne, Serena Williams potratila ih je u finalima Wimbledona i US Opena.

Nova će šansa za 37-godišnju Amerikanku biti Melbourne, gdje je pobjednica bila sedam puta, a tek se nekoliko mjeseci kasnije saznalo da je posljednju, prije dvije godine, osvojila u "drugom stanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena, međutim, još čeka prvu kao majka, a ako je vjerovati na riječ njenom treneru Patricku Mouratoglou, to bi se moglo privesti kraju već ovog siječnja.

"Lani je pružila veliki napor da se vrati u formu nakon poroda i, zapravo, vrlo je brzo u tome uspjela", rekao je Francuz koji je potpisao deset najvećih Sereninih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imala je dosta zdravstvenih teškoća i nije bila na 100 posto, a svejedno je igrala dva Grand Slam finala. Poznajem je godinama i znao sam da je samo pitanje vremena kada će biti posve fit."

Kći Olympia je već "velika cura", pa Serena ima koji standardni majčinski problem manje nego u posljednjih 15-ak mjeseci što se odražava pozitivno na njenu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je još spremnija, to možete vidjeti i sami po njenom kretanju. Spremna je opet natjecati se i pobjeđivati."

Ako je tako, onda bi Tatjana Maria, također jedna od majki na Touru, trebala biti samo prva prepreka na putu ka dugom ostanku u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, više nije broj jedan, ali mislim da je Serena najbolja kada je na svojoj najvišoj razini. No to sada mora pokazati i sve ćemo učiniti da se taj 24. Grand Slam dogodi ove godine", završio je Mouratoglou.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo