SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: / Ivo Karlović pobijedio jednog od najboljih tenisača svijeta

Image
Foto: AFP

Senzacija u Baselu. Hrvatski tenisač Ivo Karlović (36) je u 1. kolu Basela pobijedio četvrtog igrača svijeta Stanislasa Wawrinku rezultatom 3:6, 7:6, 6:4.

28.10.2015.
20:03
AFP
VOYO logo

Ivo Karlović je u trećem setu kod rezultata 5:3 propustio dvije meč lopte. No, u sljedećem gemu je obranio servis i slavio. Tako je hrvatski tenisač došao do jedne od najvećih pobjeda ove kalendarske godine. Wawrinka je bio drugi nositelj turnira, ali već na samom početku turnira naletio je na doktora Ivu i završio svoj nastup u Baselu. Ovo je dvadeseta pobjeda za Karlovića protiv jednog od TOP 10 igrača svijeta u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu obojica su imala po dvije prilike za "break". Karlović svoje nije iskoristio, ali Wawrinka jest. Švicarac je na startu drugog seta opet oduzeo servis Karloviću i poveo 2:0. No, Karlović je uspio vratiti servis, a potom je bio uvjerljiv u tie-breaku.

Druga pobjeda Karlovića

U odlučujućem setu Karlović odmah dolazi do prednosti oduzetog servisa i uspješno ju je uspio sačuvati i plasirati se u 2. kolo. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i tek druga pobjeda Karlovića. No, ova pobjeda je posebna, slatka, Karlović je njome iznenadio teniski svijet i pokazao da je još itekako živ. Hrvatski tenisač, koji u 37. godini života igra tenis karijere, pokazuje da još uvijek može skinuti skalp najboljim igračima svijeta. A Wawrinka to jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Karlović ide na Srbina Dušana Lajovića, 93. igrača svijeta. Karlović vodi sa 2:0 u međusobnim dvobojima, a posljednji meč su igrali ove godine u Acapulcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Čilić uspješan

Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Basela nakon što je bio bolji s 6:3, 7:6 (3) od Švicarca Marca Chiudinellija. U drugom kolu Čilića čeka ruski tenisač Teymuraz Gabashvili.

zaustavljen je u 1. kolu od 12. igrača svijeta Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:2. Anderson je za samo sat vremena igre nadigrao Ćorića, koji je svoje servise gubio na počecima setova. Ćorić tako već treći turnir zaredom završava porazima u 1. kolu, u Šangaju je izgubio od Čilića, a u Moskvi od Jevgenija Donskoja. Mladi hrvatski tenisač u ovom meču nije pokazaom apsolutno ništa i to je ono što boli. A ne sam poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IPAK NIJE IŠLO: /

Borna Ćorić pao bez ispaljenog metka

Image
IPAK NIJE IŠLO: /

Borna Ćorić pao bez ispaljenog metka

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo