Šarapova uvjerljivo kroz 3. kolo Roland Garrosa

Ruska tenisačica Marija Šarapova lakoćom je izborila plasman u osminu finala Roland Garrosa pobjedom u 3. kolu protiv Kineskinje Shuai Peng 6:2,6:1.

2.6.2012.
19:44
VOYO logo

Druga nositeljica tako je nastavila sa sjajnim igrama na pariškoj zemlji u dosadašnjem dijelu turnira. Naime, ukupno je dosad u tri odigrana meča izgubila kombinirano tek pet gemova, a na terenu je provela tek dva sata i 54 minute.

Za pobjedu protiv Peng bilo joj je potrebno 66 minuta u novoj demonstraciji snage i preciznosti. Sljedeća protivnica Šarapovoj u osmini finala bit će nepostavljena Čehinja Klara Zakopalova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji tenisača četvrti nositelj Andy Murray također je lako izborio plasman u osminu finala pobjedom nad Kolumbijcem Santiagom Giraldom 6:3,6;4,6:4. Škot nije ispustio svoj servis niti jednom, osvojivši 85% poena nakon prvog početnog udarca.

Murray je tako izborio osminu finala u Parizu i četvrtu godinu zaredom, a sljedeći protivnik bit će mu 17. nositelj Francuz Richard Gasquet, koji je u 3. kolu nadigrao 33-godišnjeg njemačkog kvalifikanta Tommyja Haasa 6:7(3),6:3,6:0,6:0 i izjednačio svoj najbolji doseg na turniru iz prošle godine. Branitelj naslova u Roland Garrosu, španjolski tenisač Rafael Nadal, prepustio je svom protivniku u 3. kolu, Argentincu Eduardu Schwanku, osam gemova. Bilo je 6:1,6:3, 6:4 za "kralja zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalu, koji će u nedjelju proslaviti 26. rođendan, za pobjedu nad Schwankom bila su potrebna dva sata i 16 minuta igre. Svjetski broj 2 spasio je sve četiri break-lopte u meču, a u prva tri meča svoj je servis gubio tek jednom, protiv Simonea Bollelija u 1. kolu.

Svoj put ga rekordnom sedmom naslovu na French Openu Nadal će nastaviti protiv još jednog Argentinca Juana Monaca koji će mu biti protivnik u osmini finala. Monaco je u 3. kolu bio bolji od 19. nositelja Kanađanina Milosa Raonica 6:7(5),6:3,6:7(5),6:3,6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji tenisačica ispala je deveta nositeljica Caroline Wozniacki. Bolja od Dankinje bila je Estonka Kaia Kanepi koja je slavila sa 6:1,6:7(3),6:3.

Kanepi je imala set i vodstvo 5-1 u drugom, ali je zakomplicirala situaciju i dopustila bivšoj najboljoj tenisačici svijeta povratak u meč. Dobila je Dankinja drugi set u tie-breaku, ali u trećem je Kanepi ponovo dominirala. Povela je Estonka u posljednjoj dionici 5:1, vratila se Wozniacki na 5:3, ali Kanepi je potom iskoristila petu meč-loptu i došla do druge pobjede u petom međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo