'Zaraćene' tenisačice / Šarapova se nije uspjela osvetiti Bouchard, koja ju je prozvala 'varalicom'

Image
Foto: AP Images

U mnoštvu onih koji su sasuli drvlje i kamenje na Mariju Šarapova nakon što je pala na dopingu posebno oštra je bila Eugenie Bouchard. Dvije tenisačice susrele su se jučer u Madridu

9.5.2017.
9:13
AP Images
VOYO logo

Obje su svoje tenisko 'kraljevstvo' posljednjih mjeseci zamijenile za popularnost na društvenim mrežama. Šarapova je, naime, odrađivala 15 mjeseci suspenzije, što je nije sputalo da pridobije milijune novih fanova, a Bouchard je ostvarivala iznimno loše teniske rezultate i znatno je više sudjelovala u raznim društvenomrežnih aktivnostima, koje su joj također donijele milijune novih pratitelja.

Izjava Kanađanke kako je Šarapova 'varalica' te da će ju pobijediti na terenu odjeknula je u teniskoj javnosti. Idealna prilika za to otvorila se već na drugom turniru Ruskinje nakon suspenzije, u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motiv ogroman na obje strane. Jer obje su u potrazi za pravim rezultatima. Šarapova potrebuje bodove zahvaljujući kojima će moći izravno na Grand Slamova (sadašnji WTA renking 258). U boljoj situaciji nije ni Bouchard, prije nepune tri godine finalistica Wimbledona, a danas 'uhvaćena' u nestalnosti rezultata.

Caja Mágica u Madridu svjedočila je dvoboju 'zaraćenih' tenisačica. Bila je to prava borba, tipična za zemljanu podlogu, s mnoštvom preokreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarapova je prva preuzela primat, da bi u nastavku prvog seta Bouchard uzvratila i zaključila ga u 11. odnosno 12. gemu.

Ruskinja se nikad ne predaje. Pokazala je to u drugom setu, koji dobiva sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u trećem setu. Break-lopti na sve strane. Međutim, Bouchard iznalazi rješenja i odnosi pobjedu sa 6:4.

Ruskinja se sportski rukuje s Kanađankom. Jer kao prava sportašica, svjesna je da je ovo tek jedna prilika, a sljedeća će vrlo skoro doći, pa možda i za uzvrat Bouchard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Madrid, 2. kolo:

Eugenie Bouchard (Kan) - Marija Šarapova (Rus) 7:5, 2:6, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo