SAD JE BRAZIL FAVORIT: / 'Nema smisla da igram nespreman'

Image
Foto: AFP
14.9.2015.
10:34
AFP
VOYO logo

Čilić će morati mirovati nekoliko dana po savjetu liječnika. Tako će u postavi biti Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Mate Delić.

Ozljeda 'kumovala' uvjerljivom porazu

Promjena sastava, odnosno zamjena Marina Čilića i Mate Delića u nominaciji, treba biti službeno napravljena do najkasnije sat vremena uoči izvlačenja parova u četvrtak. Čilić je prošlog tjedna poražen protiv Novaka Đokovića u polufinalu US Opena i tako se oprostio od titule na njujorškom Grand Slam turniru. Uvjerljivom porazu 6:0, 6:1, 6:2 protiv kasnijeg osvajača turnira, "kumovala" je ozljeda gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

'Marinova ozljeda je preteška'

"Izgleda da Marin ipak neće doći, da je ozljeda, koju je vukao dva posljednja meča, prevelika i preriskantna da bi došao u Brazil i igrao meč na tri osvojena seta za nekoliko dana. Oteklina mu je dosta velika, morat će mirovati pet-šest dana i jednostavno ne bi bi u stanju igrati", rekao je izbornik Željko Krajan.

"S nama je Mate Delić, koji je išao s nama kao peti igrač, da nam bude tu ako nekome zatreba trening, a sada nam je dobro došao i vjerojatno ćemo njega prijaviti kao četvrtog igrača umjesto Marina", dodao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao je igrati i u paru s Dodigom

Na pitanje koliko Čilićev otkaz mijenja odnos snaga u ovom susretu, Krajan je odgovorio: "Sigurno da mijenja puno. Imati Marina u ekipi puno znači i za pojedinačne mečeve i za par jer bi možda igrao u subotu u paru s Dodigom ako bi prvog dana igrao kraći pojedinačni meč. Ako smo prije otkaza mi bili favoriti i šanse su bile veće za nas, sada su favoriti Brazilci."

Čilić je posljednjih mjeseci dosta govorio o želji da se Hrvatska i sljedeće godine nađe u Svjetskoj skupini, pa da potom krene u pokušaj još jednog osvajanja ovog natjecanja, no neće imati priliku sudjelovati u susretu protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je žao što ni ovaj put neću biti u reprezentaciji, iako sam se jako veselio susretu protiv Brazila i okupljanju suigrača. Nažalost, opet se umiješala ozljeda koju sam zaradio na US Openu i koja se dodatno pogoršala u posljednja dva meča. Savjet liječnika je da nekoliko dana provedem u potpunom mirovanju, što znači da ne smijem ni trenirati, a u takvoj situaciji ekipi ne bih bio od koristi. Nema smisla da igram nespreman", izjavio je Čilić.

Teška srca otkazao reprezentaciju

"Odluku o otkazu nastupa donio sam teška srca jer se zna koliko volim igrati za reprezentaciju i da se uvijek odazivam, a u sastavu me nema samo kad sam ozlijeđen. Sada ću opet biti samo navijač, a iskreno vjerujem u uspjeh protiv Brazila i pobjedi koja će nam donijeti igranje u Svjetskoj skupini i sljedeće godine", dodao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Ćorić osvojili Challengere

Hrvatska reprezentacija je za sada u Brazilu u polovičnom sastavu – došli su Škugor i Delić, a tek im se trebaju pridružiti Ivan Dodig i Borna Ćorić, pobjednici dvaju ATP Challenger turnira prošlog tjedna. Ćorić je osvojio naslov u kolumbijskoj Barranquilli, a Dodig u francuskom Saint-Rémyju. Njihov dolazak očekuje se u utorak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo