Izbačeni s Grand Slama / Ruska zvijezda razočarana odlukom Wimbledonea: 'Prije svega, ja nisam politički opredijeljen'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

24-godišnji tenisač rodio se u Moskvi, ali jasno ističe da je protiv rata, kao i poteza britanske vlade koja odbija dopustiti ruskim tenisačima natjecanje na prestižnom Grand Slam turniru.

22.4.2022.
8:40
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Organizatori najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona u srijedu su i službeno potvrdili kako ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup na ovogodišnjem izdanju tog turnira zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Ova odluka ponajviše utječe na drugoplasiranog tenisača svijeta, Danila Medvjedeva, koji je ranije ove sezone prvi put u karijeri dosegao i prvo mjesto na ljestvici. Osim Medvjedeva, tu je i Andrej Rubljev, osmoplasirani tenisač svijeta, kao i Karen Hačanov i Aslan Karacev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
konačna odluka /

Wimbledon i službeno zabranio nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima

Image
konačna odluka /

Wimbledon i službeno zabranio nastup ruskim i bjeloruskim predstavnicima

"Govoriti ću iz srca i o onome što osjećam. Pričat ću sada o ovome, i više neću ništa govoriti. Nadam se da će sve učiniti jasnijim i neću više odgovarati na ova pitanja. Prije svega, ja nisam politički opredijeljen. Ne pratim ništa, ne čitam novine i vijesti. Radim naporno kako bih igrao tenis i to je moj posao," objasnio je Rubljev, koji trenutno igra ATP turnir u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da britanska vlada ne poštuje vlastite vrijednosti

Ovaj 24-godišnji tenisač rodio se u Moskvi, ali jasno ističe da je protiv rata, kao i poteza britanske vlade koja odbija dopustiti ruskim tenisačima natjecanje na prestižnom Grand Slam turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušati ću objasniti kako se osjećam, napravit ću to jednostavnim jezikom jer ne znam sofisticirane riječi na ove teme. Jučer sam razgovarao sa ljudima iz Wimbledona, oni su razgovarali s nekoliko igrača o situaciji kako bismo našli neko rješenje. I, da budem iskren, razlozi koje su nam dali... nema nikakve logike u onome što su ponudili. Ovo što se sada događa je cjelokupna diskriminacija nas."

"To nije ono što britanska vlada nudi. Jer, ako se zalažu za slobodan svijet, slobodu govora i demokraciju, mislim da i mi, najmanje to nudimo Wimbledonu. Ima smisla i nadam se da će razmisliti o tome, da nam daju šansu za odabir, želimo li ili ne igrati," kaže Rubljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo