RUSI BIJESNI ZBOG SKANDALOZNIH OPTUŽBI: / 'Rusiju se krivi zbog svega, to je valjda danas u modi'

Image
Foto: AFP, MARTIN BERNETTI

Ruski ministar sporta Vitaly Mutko osvrnuo se na hakerske optužbe da su sestre Williams u prošlosti padale na doping testu, odnosno da se za te optužbe smatraju odgovorni Rusi.

14.9.2016.
17:43
AFP, MARTIN BERNETTI
VOYO logo

Ruski hakeri su na svojoj stranici pod nazivom Fancy Bears objavili dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) koji navodno pokazuju da su sestre Williams, Serena i Venus, pale na doping testu. Serena, koja godinama dominira svjetskim tenisom, navodno je na doping testu pala 2010., 2014. i 2015. godine, a njena sestra Venus je padala od 2010. do 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NA POMOLU VELIKI SKANDAL: Ruski hakeri otkrili zataškavanje dopingiranja Serene i Venus Williams?

Navodno su sva nađena sredstva na 'crnoj listi' WADA-e

Navodno su sva sredstva koja su pronađena u njihovim tijelima na “crnoj listi” WADA-e, ali je napravljen izuzetak te je navedeno da su sestre to uzimale kao dopuštenu terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“One su koristile zabranjena sredstva koja se nalaze na crnoj listi Wade, ali pod izlikom da su ta sredstva korištena za liječenje. Drugim riječima, doslovno su dobili dopuštenje za doping. Ovo je dokaz da su WADA i IOC koruptirani i potkupljivi”, tvrdi se na hakerskoj stranici Fancy Bears.

Image
Image

Mutko dao do znanja

Vitaly Mutko, ruski ministar sporta, osvrnuo se na objavu dokumenata i na to da su hakeri Rusi željni osvete zbog toga što je svim ruskim paraolimpijcima zabranjen nastup u Riju jer je Međunarodni olimpijski odbor optužio Ruse za sustavno dopingiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako može tko dokazati da su hakeri Rusi? Rusiju se krivi zbog svega, to je valjda danas u modi", kazao je Mutko, prenosi njegove riječi Guardian. Mutko se na optužbe osvrnuo na Uefinom kongresu u Ateni.

"I mi smo zabrinuti zbog ovih optužbi hakera. I mi također možemo biti žrtve u ovom slučaju jer se spominju i neki ruski sportaši da su uzimali doping. Nema veze o kojim sportašima se radi, prevara je prevara. Sve informacije moraju biti zaštićene. Ovo su osobni dokumenti, a svako neovlašteno upotrebljavanje dokumenata je kazneno djelo i na taj način se procesuira. Jednostavno, hakeri su provalili u naš sustav, napadima hakera izloženi smo tjednima, ali smo odmah krivi jer smo u fokusu zbog optužbi za uzimanje dopinga", objasnio je Mutko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo