Kyrgios, Dimitrov, Del Potro... / Reakcije kolega na Murrayjevu patnju: 'Tužan je ovo dan za cijeli sport'

Image

Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov i Juan Martin del Potro među ostalima su poslali poruku podrške Andyju Murrayju

11.1.2019.
11:02
VOYO logo

Andy Murray i njegova objava o skorašnjem kraju karijere priča je dana ne samo u teniskim krugovima, već i u sportskim općenito.

31-godišnji Škot i jedan od najboljih tenisača u posljednjem desetljeću najavio je da bi mu Australian Open mogao biti posljednji turnir u karijeri koju bi htio prolongirati do Wimbledona na kojem bi se oprostio, no nije siguran u takav rasplet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne su reakcije na Murrayjevu "presicu" na kojoj su ga slomile emocije, a na njegovu su "patnju" reagirali i njegovi suparnici na terenu. Među prvima se javio Nick Kyrgios.

"Andy, znam da si me shvaćao kao šaljivdžiju većinu vremena, ali barem me čuj što ti sada imam za reći, stari prijatelju. Ti ćeš uvijek biti netko tko je utjecao na ovaj sport na mnogo različitih načina. Znam da ovo nikada nije bio način na koji si želio da se sve završi, ali, hej, bila je to luda vožnja", napisao je Australac na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti si jedan ludi teniski igrač, miljama daleko ispred moje razine, ali želim da znaš da danas nije tužan dan samo za tebe i tvoj tim, već i za cijeli sport i za svakoga na koga si imao utjecaj. Sretno na Australian Openu, ja stojim iza tebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i Juan Martin del Potro koji dobro zna kako je to boriti se s ozljedama.

"Andy, molim te da ne prestaneš pokušavati. Nastaviti se boriti. Mogu zamisliti tvoju tugu i bol i nadam se da možeš to nadvladati. Zaslužuješ se umiroviti na svoj način, što god da se dogodi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarin Grigor Dimitrov s Murrayjem je razvio odnos i izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše će suparništvo na terenu završiti, ali prijateljstvo će biti doživotno. Ono što si napravio za sport, trajat će vječno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenis je s tobom bolji", između ostalog objavio je Kevin Anderson, a reagirali su i Kaen Hačanov, Kim Clijsters, Sam Stosur...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo