RAZOČARAVAJUĆI TENISKI DAN: / Čilić izgubio od Wawrinke nakon ludog tiebreaka, Mikica nije uspjela kreirati senzaciju

Image
Foto: AFP, ROBYN BECK
Image
Foto: AFP, ROBYN BECK

Sva tri hrvatska teniska predstavnika izgubila su svoja finala ove subote. Marin Čilić je na ATP-u u Ženevi poražen od 4.

21.5.2016.
11:40
AFP, ROBYN BECK
VOYO logo

MARIN ČILIĆ - STANISLAS WAWRINKA 0:2 (4:6, 6:7 - Tiebreak 11-13)

MIRJANA LUČIĆ BARONI - GARCIA 0:2 (4:6, 1:6)

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni poražena je u finalu WTA turnira u Strasbourgu od Francuskinje Caroline Garcia 4-6, 1-6. Hrvatskoj tenisačici je ovo bilo peto finale u karijeri i drugi poraz, a zanimljivo i prvi poraz je doživjela u Strasbourgu i to prije 19. godina. Tada je kao 15-godišnjakinja izgubila od tada najbolje tenisačice svijeta Steffi Graf 2-6, 5-7. Povijest se ponovila, Mikica a nije mogla. Ovoga puta u finalu!

Dominantna Garcia

Lučić-Baroni je očajno ušla u meč protiv 22-godišnje Francuskinje. Garcia je u prvom setu povela 3-0, imala je i 5-1, no Lučić-Baroni se vratila u igru smanjivši na 4-5. Servirala je za 5-5, no ponovo je izgubila servis, a time i set. Kasnije je Hrvatica žalila za propuštenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu gledali smo sličnu priču. Francuskinja je ponovo je povela 5-1, no ovoga puta nije ispustila prednost. Odmah je osvojila i šesti gem za konačnih 6-4, 6-1 nakon sat i 15 minuta igre. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda francuske tenisačice.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Posljednji su odigrale u prvom kolu turnira u Miamiju ove godine, gdje je Garcia slavila sa 2-6, 6-1, 6-3. Za Garciju je ovo bila druga titula u četvrtom finalu, a jedini je naslov do sada je osvojila u Bogoti 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u Ženevi

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira u Ženevi od prvog nositelja i 4. igrača svijeta Švicarca Stana Wawrinke 4-6, 6-7 (11). Dvoboj dvaju Grand Slam pobjednika trajao je dva sata, a nažalost pobjeda je otišla na stranu domaćeg tenisača koji je tako po prvi put u karijeri osvojio neki turnir u domovini premda mu je ovo bilo 23. finale u karijeri. Čilić je u drugom setu imao 'break' i servis sa set, a potom u trinaestoj igri čak pet set lopti no sve je prilike propustio.

Švicarac je bolje otvorio meč i u trećoj igri je došao do 'breaka', a potom je poveo 3-1 i prednost sačuvao do kraja seta za vodstvo 6-4. Drugi set je otvorio Čilić osvojivši servis, a potom je imao break loptu za 2-0, no Wawrinka je sačuvao svoj početni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA
Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

No, kada je ponovo došao na servis Wawrinka se nije uspio obraniti i Marin je načinio 'break' za vodstvo 3-1. Kod 5-4 je servirao za set. Imao je 30-30 i izjednačenje, no Švicarac je odigrao dva sjajna poena za 'break' i izjednačenje 5-5. U nastavku su oba tenisača obranila svoje servise za 6-6 i odlazak u trinaestu igru. Čilić je sjajno ušao u 'tie-break'. S dva mini 'breaka' je poveo 3-0, no Wawrinka se vraća na 4-4 i 5-5. Čilić je u nastavku imao pet set lopti, dok je Wawrinka imao dvije meč lopte pri čemu je drugu iskoristio.

Deseta pobjeda Švicarca

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i deseta Wawrinkina pobjeda pri čemu šesta u nizu. Wawrinka je bio bolji i u sva tri prethodna dvoboja na zemljanoj podlozi, a Čiliću je pripao jedini finale u kojem su se sastali, onaj u Chennaiju 2010. godine. Marin je posljednju pobjedu nad aktualnim osvajačem Roland Garrosa ostvario na Australian Openu 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wawrinka je slavljem u Ženevi stigao do 14. naslova u karijeri u svom 23. finalu. Zanimljivo, u posljednjih deset finala Švicarac ima stopostotni učinak, a posljednji put je u meču za trofej poražen još 2013. godine na travi u 's-Hertogenboschu.

Čiliću je ovo bilo 25. finale i 11. poraz pri čemu drugi ove godine nakon što je izgubio od Australca Nicka Kyrgiosa u Marseilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, bez naslova je ostao je Mate Pavić na turniru parova u Nici. Pavić i Novozelanđanin Michael Venus su izgubili od Kolumbijaca Juana Cabala i Roberta Faraha 6-4, 4-6, 8-10.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo