U klasičnom stilu / Nevjerojatni Rafael Nadal: Španjolac u velikom stilu spasio čak četiri meč lopte

Image

Nadal u četvrtfinalu čeka mogući dvoboj sa svojim legitimnim nasljednikom, sunarodnjakom Carlosom Alcarazom.

5.5.2022.
22:14
VOYO logo

U meču prepunom preokreta koji je trajao više od tri sata, španjolski tenisač Rafael Nadal (ATP - 4.) spasio je četiri meč-lopte protiv Belgijca Davida Goffina (ATP - 60.) i pobjedom 6-3, 5-7, 7-6 (9) izbirio mjesto u četvrtfinalu.

U nesvakidašnjem zapletu kad su u pitanju Nadalovi mečevi na zemljanoj podlozi, 35-godišnji Grand Slam rekorder je pri vodstvu 6-3, 5-3 bio na putu prema relativno uvjerljivoj pobjedi, ali je dopustio Goffinu da nizom od četiri gema izbori odlučujući set, pri čemu je Belgijac spasio i dvije meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasio četiri meč lopte!

Odluka o pobjedniku pala je u 'tie-breaku' u kojem je Nadal poveo sa 4-1, a Goffin nizom od pet poena došao do dvije meč-lopte (6-4). Prvu je Nadal spasio na početnom udarcu, a potom dočekao Belgijčevu pogrešku na kraju dugačke izmjene s osnovne crte. Goffin je još dvaput bio jedan poen udaljen od svoje treće pobjede protiv Nadala, ali prve na zemljanoj podlozi, no u oba se navrata Španjolac spasio odigravši skraćenu loptu.

Kad je Nadal došao do svoje četvrte meč-lopte, Goffin je odlučio potegnuti jedan forhend, ali je lopta završila izvan granica igrališta, što je izazvalo erupciju oduševljenja na stadionu Manolo Santana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to sedmi međusobni dvoboj Nadala i Goffina u kojem je peterostruki madridski pobjednik došao do pete pobjede, a svih pet je ostvario na zemljanoj podlozi.

Nadal u četvrtfinalu čeka mogući dvoboj sa svojim legitimnim nasljednikom, sunarodnjakom Carlosom Alcarazom, koji će na svoj 19. rođendan za proboj u četvrtfinale morati pobijediti Britanca Camerona Norrieja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo