KRAJ VELIKE KARIJERE /

Rafael Nadal odlazi u mirovinu: 'Zadnje godine bile su teške'

Image
Foto: Profimedia

Svoju odluku priopćio je u emotivnoj video poruci

10.10.2024.
11:54
Profimedia
VOYO logo

Rafel Nadal (38) je objavio da će na kraju ove godine otići u igračku mirovinu.

Image
INCIDENT /

Đoković s lakoćom pobijedio, Amerikanac divljao nakon poraza: J**i se , j**i se!'

Image
INCIDENT /

Đoković s lakoćom pobijedio, Amerikanac divljao nakon poraza: J**i se , j**i se!'

Nadal će se povući nakon  finala Davis Cupa koje će se odigrati u studenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdrav svima, želim objaviti svima da se opraštam od tenisa. Zadnje godine bile su teške, posebno zadnje dvije, nisam mogao igrati bez ograničenja. Teška je odluka, dugo sam razmišljao o njoj. Ali sve u životu ima početak i kraj, mislim da je primjeren trenutak da stavim točku na i"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to duga i uspješna karijera, puno uspješnija nego što sam mogao zamisliti. Sretan sam što moj zadnji turnir može biti u Davis Cupu u Malagi, uz to natjecanje vežu me lijepe uspomene u Sevilli iz 2004. Ponosan sam na sve što sam mogao proživjeti, hvala svima u teniskoj industriji, ljudima s kojima sam radio, protivnicima s kojima sam dijelio teren. Moji su suradnici i prijatelji, bili su tu uz mene i u dobrim i teškim trenucima, kad me trebalo dignuti. Proživjeli smo toliko toga što je teško opisati", rekao je u video poruci i zaključio:

" Hvala i mojoj obitelji, pogotovo majci koja je proživjela toliko toga sa mnom. Hvala mojoj ženi s kojom sam 19 godina, bila je savršena životna suputnica u karijeri. Vraćao sam se kući i gledao kako mi raste sin, to mi je uvijek davalo snage za nastavak. Sa sestrom sam uvijek imao nevjerojatan odnos, a ujak je razlog zašto sam počeo igrati, zbog njega sam mogao nadići puno teških trenutaka. Otac mi je bio izvor inspiracije u svakom smislu. Primjer je snage koja mi je trebala u životu i posebno mu hvala. Na kraju hvala i navijačima, ne mogu naći riječi da vam zahvalim, davali ste mi snage u svakom trenutku. Sve što sam proživio bio je san koji se ostvario. Odlazim u apsolutnom miru znajući da sam dao sve što sam mogao pružiti. Na kraju kažem 1000 puta hvala, vidimo se uskoro."

Nadal je u bogatoj karijeri osvojio 22 Grand Slama, od čega rekordnih 14 na Roland Garrosu, i dugo bio u svjetskom teniskom vrhu. Na olimpijskim igrama osvajao je zlatnu medalju u parovima i pojedinačnoj konkurenciji.

Posljednjih godina nije mnogo igrao zbog problema s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sportaši, glumci, novinari… zaigrali tenis na Šalati. RTL-ova reporterka Donna osvojila ženski turnir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo