RADIKALNI POTEZ: / Sporne izjave koštale posla uglednog direktora

Image
22.3.2016.
10:47
VOYO logo

"Da sam ja tenisačica, svake bih se večeri na koljenima zahvaljivao Bogu na Rogeru Federeru i Rafi Nadalu, jer su oni nositelji popularnosti našeg sporta", rekao je Moore što je izazvalo gnjevnu reakciju, poglavito aktualne prve tenisačice svijeta Serene Williams, ali i nekadašnjih šampionki Martine Navratilove i Billie Jean King.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednak nagradni fond za tenisače i tenisačice

"Prije gotovo pola stoljeća Billie Jean King je započela povijesnu kampanju za jednakost žena u tenisu. Ono što je uslijedilo je više-generacijski pokret s ciljem da se žene i muškarce u sportu tretira na jednak način. S ponosom mogu reći kako naš turnir u Indian Wellsu, kao i svi ostali najveći svjetski teniski turniri, već čitavo desetljeće imaju jednak nagradni fond za igrače i za igračice. Želio bih se osobno zahvaliti svim velikim tenisačicama koje su se godinama borile za jednake nagrade u profesionalnom tenisu. Svi mi u BNP Paribas Openu obećavamo kako ćemo nastaviti raditi na tome da tenis bude bolji sport za sve", objavio je u priopćenju za javnost vlasnik turnira u Indian Wellsu Larry Ellison u kojem je potvrđen odlazak Moorea s mjesta direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trajao

Moore je dužnost direktora turnira u Indian Wellsu preuzeo krajem prošle godine kada je dotadašnji direktor Steve Simon postao izvršni predsjednik WTA Toura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo