PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA: / Marin Čilić još će dugo žaliti zbog ovog poraza

Image
Foto: AFP

Švicarac Stan Wawrinka svladao je Marina Čilića sa 7-5, 6-7 (7), 6-4 u 3. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, što mu je deveta pobjeda u 11 dvoboja s hrvatskim tenisačem.

15.10.2015.
17:57
AFP
VOYO logo

Break do kojeg je stigao u trećem gemu meča, nije uspio dugo zadržati, jer je već u sljedećem po prvi put u dvoboju izgubio servis. Iako Wawrinku početni udarac nije služio, Čilić je u prvom setu uspio izboriti još samo jednu break-loptu u sedmom gemu, ali je ostao bez realizacije. Švicarac je ozbiljno zaprijetio u desetom gemu, u kojem je hrvatski tenisač spasio dvije set-lopte. No, u 12. gemu to nije uspio ponoviti pa je Wawrinka drugim breakom u meču osvojio prvi set.

Image
ČILIĆ MILIMETAR OD DEBAKLA: /

Marine, što se to događa?

Image
ČILIĆ MILIMETAR OD DEBAKLA: /

Marine, što se to događa?

Drugi set je također počeo Čilićevim breakom u trećem gemu. Ovoga puta hrvatski je tenisač prednost držao do osmog gema. kad je Wawrinka trećim breakom u meču izjednačio na 4-4. U 12. gemu Čilić je opet upao u probleme, ali je na 0-30 nanizao četiri poena i odveo drugi set u tie-break. I u njemu je Marinova igra oscilirala od sjajnih poteza do laganih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA
Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Spasio meč loptu

Triput je Čilić imao mini-break prednosti, na 6-4 je propustio dvije prilike za osvajanje drugog seta, prvu sa servisom, a na drugu je Wawrinka zabio as. Čilić je kod 6-7 bio suočen s meč-loptom, ali je odigrao dva odlična poena i stigao do treće set-lopte koju je realizirao forhend volejem nakon prethodno dobro pripremljenog izlaska na mrežu.

Iako je u odlučujući set ušao s psihološkom prednošću, rezultatska je nakon trećeg gema bila na Wawrinkinoj strani. kad je Švicarac došao do četvrtog breaka u meču, nakon što je Čilić propustio realizirati 40-15. Priliku za povratak izgubljenog Čilić je imao u šestom gemu, ali je Wawrinka spasio dvije break-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bile su to posljednje Čilićeve prilike u meču, jer je Wawrinka iskoristio prvu meč-loptu te nakon dva sata i 54 minute borbe stigao do svoje devete pobjede nad hrvatskim tenisačem.

Propuštena velika prilika

Šteta za još jednu Čilićevu propuštenu priliku, jer je aktualni pobjednik Roland Garrosa u ovom dvoboju pružio šansu svom suparniku, koju najbolji hrvatski tenisač nije uspio iskoristiti. Wawrinkini breakovi u 12. gemu prvog seta i trećem gemu odlučujuće dionice dogodili su se uz obilnu Čilićevu pomoć te na kraju bili presudni za konačan ishod dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u konačnici osvojio više poena od Wawrinke (126-124), bio uspješniji na reternu (11-6 u poenima) u odlučujućem setu, ali je u ključnim trenucima opet napravio previše pogrešaka. Wawrinka se probio u četvrtfinale u kojem ga čeka Rafael Nadal koji je protiv Miloša Raonića prekinuo niz od deset uzastopnih poraza u dvobojima s igračima iz društva najbolje desetorice na pojedinačnoj ATP ljestvici.

ATP Šangaj - 3. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srb/1) - Feliciano Lopez (Špa/15) 6-2, 6-3 Andy Murray (VB/3) - John Isner (SAD/13) 6-7 (4), 6-4, 6-4 Tomaš Berdych (Češ/5) - Gilles Simon (Fra/10) 6-3, 6-3 Rafael Nadal (Špa/8) - Miloš Raonić (Kan/9) 6-3, 7-6 (3) Stan Wawrinka (Švi/4) - MARIN ČILIĆ (HRV/14) 7-5, 6-7 (7), 6-4 Kevin Anderson (JAR/12) - Kei Nishikori (Jap/6) 7-6 (10), 7-6 (3) Jo-Wilfried Tsonga (Fra/16) - Albert Ramos (Špa) 6-7 (5), 7-5, 6-4

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo