Dirljiva priča / Poznati tenisač napustio troje djece i suprugu kako bi branio Ukrajinu: 'Nadam se da će mi oprostiti…'

Image
Foto: Screenshot

Nekadašnji osvajač turnira u Zagrebu, Serhij Stahovski javio se iz Ukrajine i objasnio kako je došlo do toga da uzme pušku u ruke i ode braniti domovinu

3.3.2022.
21:42
Screenshot
VOYO logo

Tenisač Serhij Stahovski prije nekoliko dana je otišao iz Mađarske gdje je živio s obitelji u Ukrajinu kako bi se priključio obrani svoje domovine. U razgovoru za TMZ otkrio je koliko je ta odluka zapravo bila teška, jer je iza sebe morao ostaviti suprugu i troje male djece.

"Ne bih rekao da sam odlučio otići se boriti, jer to želim već zato što želim pomoći svojoj zemlji i učiniti razliku. Nije izbor koji je bio lagan i nije izbor za koji smatram da je ispravan. No za mene ostati u Mađarskoj ne bi bilo ispravno također. Teško je objasniti i jako je teško ostaviti djecu. Nadam se da će svijet biti dovoljno hrabar da zaustavi Rusiju te da ću se moći vratiti kući sa stotinama tisuća drugih očeva", kazao je vidno utučeni Stahovski odjeven u vojnu uniformu iz sobe u Ukrajini putem video poziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu objasniti svoju odluku na logičan način'

Osvajač četiri ATP turnira od kojih je prvoga uzeo upravo u Zagrebu porazivši Ivana Ljubičića. Otkrio je 36-godišnji tenisač koliko je zapravo bilo teško supruzi objasniti razloge odlaska u rat.

Image
Rat u Ukrajini /

Tužne vijesti ne prestaju stizati: Komad granate usmrtio trenera Šahtara, oglasio se i Srna

Image
Rat u Ukrajini /

Tužne vijesti ne prestaju stizati: Komad granate usmrtio trenera Šahtara, oglasio se i Srna

"Ne možete objasniti na logičan način svoju odluku. Meni je čak samome sebi teško objasniti. Mislim da sam otišao da sam shvatim zašto se ovaj užas događa i pokušati pomoći obraniti svoju zemlju. Bila je ljuta. Znala je da imam samo jednu priliku za otići ili zauvijek ostati. Morao sam donijeti odluku. Kad sam ušao u Ukrajinu znao sam da nema povratka", rekao je Stahovski te je dodao kako prvi dan nakon odlaska njegova supruga uopće nije razgovarala s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi dan je bio najgori. Dan poslije je makar počela komunicirati sa mnom. Sada pokušava razumjeti, podržava me i samo želi da se vratim. Ja se želim vratiti i tražiti oprost od nje i djece. Nadam se da će mi oprostiti", zaključio je ukrajinski tenisač na kraju svog javljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo