Juniorski turnir / Povijesni meč: Iranka postala prva tenisačica koja je nosila hadžib na glavi, uzor joj je Rafael Nadal!

Image
Foto: Profimedia

Tinejdžerica iz Irana, Meshkatolzahra Safi, postala je prva djevojka iz Irana koja je slavila na juniorskom meču Grand Slam turnira.

26.1.2022.
11:41
Profimedia
VOYO logo

Meshkatolzahra Safi ispisala je povijest u prvom kolu Australian Opena. Iranka je postala prva tenisačica iz svoje zemlje koja je pobijedila na meču juniorskog Grand Slama, a također je postala i prva tenisačica koja je nosila hadžib.

Safi je slavila s rezultatom od 6-1 i 6-2 i prošla u drugo kolo turnira. Tenisom se počela baviti kad je vidjela Rafaela Nadala kako igra na televiziji, što ju je motiviralo da pronađe najbliži teren u svojoj blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojoj državi, ako pitate nekoga koji sport vole, reći će nogomet. Sjećam se dana kad sam gledala televiziju s majkom i gledale smo Rafaela Nadala. Htjele smo vidjeti ima li u blizini neki teniski teren gdje bi mogle ići probati," rekla je Safi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal: "Stvarno je bilo zadovoljstvo upoznati ju"

Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisača u povijesti. Najbolji reket Španjolske u samom je vrhu svjetskog tenisa više od petnaest godina, a tu se nalazi i danas. Sutra ga čeka polufinalni susret Australian Opena, a imao je priliku upoznati i mladu Safi, koja idolizira Španjolca od mladih dana.

"Bio sam u hodniku i netko s turnira me upoznao s njom i objasnio mi dio njene priče. Zadovoljstvo mi je znati više o njoj, mislim da je njena priča nevjerojatna. Uvijek je veoma posebno upoznati igrače s drugih kraja svijeta, posebno iz zemalja koje povijesno nismo imali u tenisu," komentirao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fantastično je vidjeti igrača iz Irana u juniorima, već je pobijedila na meču. To je fantastična priča i stvarno je bilo zadovoljstvo upoznati se s njom. Za mene je to nešto posebno, ako mogu inspirati nekoga i voditi ih do pozitivnih odluka u životu, na to sam veoma ponosan."

Lijepe teniske priče poput Safine uvijek namame osmijeh na lica. Čeka ju susret druge runde, a Nadal će u četvrtak odmjeriti snage s Matteom Berrettinijem za finale u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo