POSLJEDNJI TRENUCI MARINOVE KATASTROFE NA WIMBLEDONU: / Pella će zauvijek pamtiti ovaj trijumf

Image
Foto: AFP

Čiliću je ovo najranije ispadanje u All England Clubu

5.7.2018.
16:47
AFP
VOYO logo

U najvećem iznenađenju dodašnjeg dijela trećeg Grand Slam turnira u sezoni, slavnog Wimbledona, najbolji hrvatski tenisač i peti tenisač svijeta Marin Čilić zaustavljen je u 2. kolu Wimbledona nakon što je u četvrtak, u nastavku prekinutog dvoboja protiv Argentinca Guida Pelle, trenutno 82. igrača prema ATP ljestvici, poražen sa 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (3), 7-5...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČILIĆ NAKON DRAME ISPAO S WIMBLEDONA: Argentinac Pella kreirao najveću senzaciju na slavnom turniru

Najranije ispadanje u All England Clubu od 2013. godine

Čiliću je ovo najranije ispadanje u All England Clubu od 2013. godine, kada je također izgubio u 2. kolu, te četvrti poraz u karijeri nakon što je vodio 2-0 u setovima. Dvoboj Čilića i Pelle je u srijedu prekinut pri vodstvu našeg tenisača 6-3, 6-1, 3-4, kiša je prekidala igru čak tri puta, prije nego što je odlučeno da se nastavak prebaci za četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku išta nije upućivalo na ovakav preokret. Ljevoruki Argentinac je u nastavak meča sljedeći dan krenuo je s 'breakom' prednosti u trećem setu i s dva servis-gema bez izgubljenog poena tu prednost pretvorio u osvajanje seta.

Čilić obje meč-lopte spasio odličnim servisima, ali...

Nastavio je igrati odlično, Marin se tu nije snašao i Argentinac je nekako izvukao odlučujući peti set. Čilić je u setu odluke, u pravoj wimbledonskoj drami, propustio tri prilike za 'break', pokazalo se, posljednje u meču. Upravo je to uvelike kumovalo porazu, jer se nije iskoristila prilika u meču u kojem se prilike moraju iskoristiti. Jer, ako neće ti, hoće - protivnik!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se na kraju i dogodilo. Pella je kod vodstva 5-4 došao do 15-40, ali je Čilić obje meč-lopte spasio odličnim servisima. Kod vodstva 6-5 je 28-godišnji Argentinac opet došao do meč-lopte, ali nije vratio Čilićev drugi servis.

No, kad je u istom gemu izborio i četvrtu priliku, nakon Čilićevog promašaja Pella je došao do najveće pobjede u karijeri te prvi put izborio mjesto u 3. kolu Grand Slam turnira. Do ove godine Pella je u prethodna dva nastupa u glavnom ždrijebu Wimbledona gubio u prvom kolu. Ovako je izgledao završetak meča...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pella će u 3. kolu igrati protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, 103. tenisača svijeta, koji također nikada prije nije bio u 3. kolu Grand Slam turnira.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo