PORAZ KRALJA ZEMLJE: / Nekad dominantni Nadal danas gubi od prosječnih tenisača

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

Po prvi puta u trogodišnjoj povijesti ATP turnira u Rio de Janeiru za naslov pobjednika neće se boriti španjolski tenisač.

21.2.2016.
10:15
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Za iznenađenje dana pobrinuo se Cuevas eliminiravši iz borbe za naslov petog tenisača svijeta, "Kralja zemlje" Rafaela Nadala, a da ta pobjeda još više odjekne treba biti upoznat sa sljedećim podatkom - ovo je tek drugi Nadalov poraz od igrača koji nije u krugu 30-orice najboljih na zemljanoj podlozi još od 2005. godine. Bilo je 6-7(6), 7-6(3), 6-4 za 45. tenisača ATP-ova poretka protiv osvajača tog turnira iz njegovog premijernog izdanja i prvog nositelja u ovogodišenjem ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda u rano jutro

Meč je trajao gotovo tri i pol sata, a Cuevas je u njemu slavio nakon što je spasio 11 od 13 break-lopti, ispalio deset neobranjivih servisa i imao 48 winnera. Susret je završio u 3 sata i 19 minuta, a to ga čini drugim u povijesti ATP World Toura kada je u pitanju tako kasni termin završetka meča.

U finalu će Cuevas tražiti naslov protiv Pelle koji je sa 6-1, 6-4 bio bolji od petog nositelja turnira Austrijanca Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rio de Janeiru, rezultati polufinala:

Cuevas - Nadal (1) 6-7(6), 7-6(3), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pella - Thiem (5) 6-1, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo