OGROMAN SKANDAL U TENISU: / Otkrivena namještanja čak i u Wimbledonu

Image

BBC i BuzzFeed News otkrili su informacije kako je čak 16 tenisača iz Top 50 proteklog desetljeća namještalo rezultate na turnirima diljem svijeta.

18.1.2016.
8:39
VOYO logo

"Bilo je oko deset tenisača za koje smo vjerovali da su najčešći počinitelji. Dokazi su stvarno bili jaki", rekao je Mark Phillips, jedan od istražitelja Tennis Integrity Unit-a (TUI), ali njihove rezultate čelnik ATP-a Chris Kermode je odbacio sve dok tvrdnje o namještanju ne budu detaljno istražene.

BBC je odlučio da ne objaviti imena sumnjivih tenisača jer bez pristupa njihovim bankovnim računima i kompjuterima nije moguće utvrditi jesu li osobno sudjelovali u namještanju. Među otkrivenim slučajevima je i onaj iz 2007. godine kojeg je istraživao i sam ATP. Nikolaj Davidenko je tada izgubio od Martina Vassalla Arguella. Oba tenisača su tada bila oslobođena krivice za kršenje bilo kakvih pravila, ali se istraga razvila u mnogo širem obujmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC ističe da dokumenti do kojih su došli vode do kladioničara koji su zaradili velike svote u Rusiji, sjevernoj Italiji i na Siciliji. Tri sporna susreta odigrana su na Wimbledonu, a 2008. godine naređena je istraga 28 tenisača. Njeni rezultati nikada nisu objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, osam "sumnjivih" tenisača nastupa na ovogodišnjem Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo