izbornik krajan za rtl / Odgovor na pitanje koje sve zanima: 'Ne vidim razloga zašto Marin ne bi i dalje igrao za reprezentaciju'

Naš reporter Boris Jovičić nakratko je odvukao izbornika Željka Krajana s velike fešte

25.11.2018.
19:40
VOYO logo

Hrvatska je pobjednik Davis Cupa! Po drugi put u povijesti naši su tenisači na krovu svijeta zahvaljući pobjedi Marina Čilića koju je ostvario protiv Lucasa Pouillea.

Veliko slavlje započelo je već na stadionu Pierre-Mauroy, a preselilo se u hrvatski hotel u Lilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš reporter Boris Jovičić nakratko je odvukao izbornika Željka Krajana s velike fešte kako bi od njega dobio pokoji komentar.  

Izborniče, kakvo će biti slavlje večeras nakon pobjede koju smo čekali 13 godina? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da će biti itekako slatko, mislim da čujete igrače iza mene, jedva su čekali ovaj trenutak, bilo je puno pritiska na njima cijeli tjedan pošto su bili u ulozi favorita. Završilo je na najbolji mogući način, svjetski smo prvaci, uzeli smo zadnji Davis Cup u ovakvom formatu i zasluženo slavimo!

Marin Čilić je dominantno nastavio ono što ste započeli prvi dan, sve je riješio u tri seta? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, stvarno, prezentacija je bila fantastična i odrazila je kvalitetu koju Marin u sebi nosi, nije bilo lako nositi mu se s tim pritiskom da dobije meč pri rezultatu 2:1. Znamo što se dogodilo 2016. godine i rekao sam već da je to bila velika škola i da smo jači za taj poraz iz 2016. godine. Evo danas je pokazao da se puno bolje nosi s tim pritiskom, ostao je hladne glave na kraju meča. Pouille je stvarno igrao dobro, bilo je očekivano da padne sa servisom u nekom trenutku, srećom, dobro je reagirao u tie-breaku, nakon toga Pouille je pao u igri i ubacio u brzinu više.

Završava tradicija stara 130 godina. Koliko više znači ova pobjeda s obzirom da je Hrvatska zadnji pobjednik ovakvog Davis Cupa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači sigurno puno. Puno ljubitelja tenisa obožava ovaj Davis Cup zbog domaćinstava, svi znamo kakvu smo mi atmosferu imali u Zagrebu. Falit će nam ovakav format. Posebna je draž, svi će još godinama nakon ovoga pričati tko je bio pobjednik zadnjeg Davis Cupa kojeg ljudi vole, i mi smo se upisali u tu povijest.

Sljedeće godine branite naslov, hoće li biti s Marinom Čilićem, puno je govorio kako mu je teško pratiti ovaj ritam. S novim formatom sve će se igrati u jednom tjednu, hoće li on onda nastaviti igrati za Hrvatsku? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu govoriti u njegovo ime, ali igrači su bili ti koji su se zalagali za promjenu sustava i to su i dobili, ne vidim razloga da to netko ne može izgurati. Ako ostanemo u ovoj kombinaciji, možda opet dignemo ovaj trofej. Zaista smo jaki u ovom sastavu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo