OBJAVLJENE NOVE LJESTVICE NAJBOLJIH TENISAČA I TENISAČICA: / Đokovića još malo dijeli od čudesnog uspjeha

Image
Foto: Profimedia

Najbolji hrvatski tenisači i tenisačice na istim pozicijama

1.7.2019.
11:11
Profimedia
VOYO logo

Borna Ćorić je ostao na 14. mjestu, a Marin Čilić je i dalje na 18. poziciji nove pojedinačne ATP ljestvice objavljene na prvi dan glavnog turnira u Wimbledonu, na kojoj promjena nije bilo ni među desetoricom najboljih tenisača svijeta.

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features
Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Borna Ćorić

Od hrvatskih tenisača u Top 100 je još samo Ivo Karlović, koji je također zadržao svoje 80. mjesto od prošlog tjedna. Viktor Galović je napredovao za tri pozicije pa je sada na 196. mjestu, dok je Nino Serdarušić skočio za pet mjesta te je 290. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez promjena na vrhu

Novak Đoković je na vrhu sa 12.415 bodova i dočekao je 258. tjedan u karijeri na čelnom mjestu ATP ljestvice. Još ga 10 tjedana dijeli od dostizanja Jimmyja Connorsa (268), a 12 od Ivana Lendla (270), trećeg i četvrtog na listi najboljih svih vremena po broju tjedana provedenih na teniskom tronu. Listu predvode Roger Federer (310) i Pete Sampras (286).

Uz Đokovića, u ovom i sljedećem tjednu će Top 5 činiti Rafael Nadal (7.945 bodova), Roger Federer (6.620), Dominic Thiem (4.595) i Alexander Zverev (4.405).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatice na istim pozicijama

Početak Wimbledona najbolje hrvatske tenisačice dočekale su na istim pozicijama na pojedinačnoj WTA ljestvici, koje su držale i prije tjedan dana - Donna Vekić je na 22., a Petra Martić na 24. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina promjena među deset najboljih je povratak Serene Williams u to društvo, a 37-godišnja Amerikanka je na deseto mjesto dospjela zahvaljujući padu Bjeloruskinje Arine Sabalenke na 11. poziciju.

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features
Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Ashleigh Barty

Pobjednica Roland Garrosa Australka Ashleigh Barty dočekala je Wimbledon kao najbolja tenisačica svijeta sa 6.495 bodova, a u Top 5 su još Japanka Naomi Osaka (6.377), Čehinja Karolina Pliškova (6.055), Nizozemka Kiki Bertens (5.430) i Njemica Angelique Kerber (4.805) koja u All England Clubu brani prošlogodišnji naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo