Bili su na distanci / Novinar koji je razgovarao s pozitivnim Đokovićem: 'Odbio je skinuti masku'

Image
Foto: AP Images

Novinar L'Equippea koji je vodio sporni intervju s Novakom Đokovićem 18. prosinca podijelio je svoje iskustvo s razgovora

12.1.2022.
12:15
AP Images
VOYO logo

Novak Đoković nada se nastupu na Australian Openu, koji počinje u ponedjeljak 17. prosinca. Nole je u lovu na 21. Grand Slam titulu, ali lovac je postao lovina - australske vlasti ne daju mira najboljem tenisaču svijeta nakon njegovog spornog ulaska u Australiju.

Đoković je završio u pritvoru u zračnoj luci nakon što je australska vlast odlučila razmotriti njegovo medicinsko izuzeće. Srpski tenisač ušao je u Australiju na temelju potvrde o preboljenju koronavirusa, što bi mu, u teoriji, bilo dovoljno za ulazak u zemlju s obzirom na to da se nije cijepio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je prava sapunica. Đoković je odveden u hotel gdje nije smio napuštati sobu, a u ponedjeljak je napokon pušten na slobodu nakon čega je otišao na pripreme za turnir.

Svakog sata pojave se nove informacije o Đokovićevom pozitivnom PCR testu, kojeg je Nole uzeo 16. prosinca. Đoković je dan poslije, 17. prosinca imao događaj u Beogradu na kojem je dijelio djeci medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timeline on developments between Novak Djokovic and Australian authorities since he arrived in Melbourne on January 5#AFPgraphics@AFPpic.twitter.com/EHTmGdTmCR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao na intervju znajući da je pozitivan

Đoković je za svoj pozitivni nalaz, kaže, saznao nakon teniskog događaja s djecom. Sljedeći dan, Novak je imao davno dogovoren intervju i fotografiranje za francuski L'Equippe. Otkazao je sve druge događaje, ali je otišao na intervju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar L'Equippea, Franck Ramella podijelio je svoje iskustvo druženja s Novakom Đokovićem.

"Došli smo na intervju. Upute su bile jasne; nema pitanja o cjepivu i srbinovim namjerama s Australian Openom. Veoma odabrane teme, ako i dalje imate dvojbi. Nismo ga ni namjeravali pitati da se testira. Ako da, kakav je rezultat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom 33 minute intervjua, Đoković je uvjerljivo odgovarao na pitanja. Obojica smo bili zaštićeni. Sjedili smo nasuprot drugome, s udaljenošću od jednog metra bilo koje strane na dugom pravokutnom stolu."

"Etienne ga je pitao da skine svoju masku na pet minuta tijekom intervjua. Đoković je to odbio učiniti," otkriva Ramella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saga o Novaku Đokoviću ne prestaje. Još se ne zna što će točno biti sa srpskim tenisačem, ali on se vratio treninzima i priprema se za nadolazeći Grand Slam.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo