Imao servis za pobjedu / Ništa od finala: Čilić izgubio meč od 145. igrača svijeta

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Čilić je u trećem setu spasio čak šest meč lopti u tie-breaku, a servirao je i za pobjedu pri rezultatu od 8-7. Međutim, ipak je ispao...

14.1.2022.
18:54
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u polufinalu ATP turnira u Adelaideu nakon što ga je porazio 145. tenisač svijeta Thanasi Kokkinakis s rezultatom od 2-6, 6-3, 6-7 (10).

Čilić je katastrofalno otvorio meč, izgubivši servis u prvom gemu susreta. Kokkinakis je uzeo 'break' i pri rezultatu od 4-2 i servirao za pobjedu u prvom setu. Čilić je, zatim, odigrao daleko bolje u drugom setu. Uzeo je break pri rezultatu od 4-3 i servirao za drugi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set bio je pun drame. Najbolji reket hrvatske i osvajač US Opena poveo je u trećem setu s 2-0. Međutim, Australac je uzvratio s tri uzastopna gema, a do kraja seta nije bilo izgubljenih servisa.

Raising the roof! �

The moment @TKokkinakis defeated No. 3 seed Cilic and made the final in Adelaide! pic.twitter.com/XYuYTgw9ij

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedio je tie-break, u kojem je bilo čak 11 'mini-breakova'. Kokkinakis je poveo sa 6-2 u tie-breaku i imao je četiri meč lopte u nizu. Međutim, Čičić je vezao četiri poena i čak servirao za pobjedu pri rezultatu od 8-7, ali neuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je udarcem u mrežu predao pobjedu Kokkinakisu, kojem je finale u Adelaideu tek drugo finale u karijeri. Čeka ga Francuz Arthur Rinderknech.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo