NIJE VIDIO PAPU / Marin Cilic se oprostio od Rima

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic nije uspio proci 1. kolo turnira Masters 1000 serije u Rimu, gdje ga je za sat i 44 minute igre sa 6-4, 6-3 nadigrao Spanjolac Guillermo Garcia-Lopez.

12.5.2015.
14:52
VOYO logo

Cilicu je ovo bio osmi nastup na rimskom Mastersu i cetvrti poraz u prvom izlasku na terene Foro Italica. Cak 42 neforsirane pogreske u dva seta naspram Spanjolcevih 15, te iz toga proizaslih tek 35 posto osvojenih poena na drugom servisu, glavni su uzroci Cilicevog poraza.

Unatoc toj losoj statistici, Marin je mogao uciniti mec daleko neizvjesnijim da je uspio iskorisitit jednu od stvorenih prilika za break, ali je Spanjolac svih pet spasio. Cilic je u prvom setu servis izgubio vec u prvom gemu, sto nije uspio nadoknaditi, iako je stvorio cetiri prilike za break. Jednu je propustio u sestom gemu, a tri u desetom kad je Garcia-Lopez servirao za osvajanje prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pocetku drugog seta Cilic je opet u maratonskom prvom gemu bio suocen s gubitkom servisa, ali je spasio svih sest break-lopti. Vec u sljedecem gemu hrvatski tenisac je imao priliku povesti 2-0, ali je ovogodisnji pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa spasio i petu break-loptu. Nakon sto je u petom gemu opet izgubio servis, za Cilica povratka vise nije bilo.

Bio je to njihov treci dvoboj i druga pobjeda Spanjolca koji je tri od svojih pet naslova osvojio na zemlji, a ove je sezone, osim trijumfa u Zagrebu, pobjednicki trofej podignuo i u Bukurestu. Spanjolac ce u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Slovaka Klizana i Ukrajinca Dolgopolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guillermo Garcia-Lopez (SPA) - MARIN CILIC (HRV/9) 6-4, 6-3

Thomaz Bellucci (BRA) - Diego Schwartzman (ARG) 6-4, 4-3, predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo